Íme, az Oscar-díjak idei nyertesei!

Magyar idő szerint hajnalban kiosztották az idei Oscar-díjakat. Meglepetésre tarolt az Élősködők, míg a legjobb színészeknek és színésznőknek járó szobrok sorsa papírforma szerint alakult.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#26
SLi
#25
SLi
#17: nem tudom mikori infóid vannak de szétszakadás óta nem voltak ilyen jók a kapcsolatok
https://i.imgur.com/R19Epli.jpg
30 év után tavaly ősszel már foci meccset is rendeztek a két ország között, kis lépésekben de van haladás, egyesülés nyilván nem lesz soha már
#24
SLi
#23
SLi
nagyon- nagyon megérdemelt, már most egy irigylésreméltó életmű és még hol van ( remélhetőleg ) a vége
#22
#21: Ö...én vígjátékra emlékszem. Meg egy jókis koreai csajra belőle.
#20
#19: Lehet már változtak, de a 2014es The Interview című film után elég morcosak lettek.
#19
#17: Az első kommented után is, és még mindig úgy gondolom, hogy Észak-Koreát a legkevésbé sem érdeklik ilyen "nyugati hívságok", mint egy Oscar gála.
#17
Sziasztok!
Igyekszem egyszerre mindenkinek válaszolni a korea/észak-korea témában, ahogy én látom. Két évet éltem dél-koreában és nagyon komoly feszülltség van a két ország között, ami nem is olyan régen még egy nemzet volt. Azoknak az embereknek nem kéne gyűlölniük egymást, de a politika így alakította.
Most, hogy egy világhatalom legrangosabb filmes díja a déli országnak lett ítélve, az érintett emberek másképpen élik meg az idegen földröl jött elismerést, annak jelentőségét, mint pl mi innen elképzeljük.
Talán a szivatás szó amit használtam tényleg nem a leg megfelelőbb volt, de ilyen dolgokkal is alaposan be lehet kavarni ott az amúgy is zűrös dolgokba. És ezt nagyon jól tudják az illetékesek.
#16
#11: Egyébként kifejthetnéd komolyabban is hogy szerinted egy ilyen díj milyen módon befolyásolja az észak-koreai polgárok életét, vagy a politikai elit mindennapjait. (hint. semennyire...)
#15
#8: Mindig is ilyen volt az oscar. Soha nem volt semmilyen jelentősége annak hogy ki nyer, vagy ki veszít. Az esetek túlnyomó többségében a témának szól a film. Ha trendi témában rendezel, akkor majdnem biztos a jutalom. Csinálj filmet egy holokauszt túlélő kiskutyáról, vagy egy buzipár "megpróbáltatásairól" és oscar bácsi már repül is a kezedbe. Ez a díjátadó soha nem a filmek minőségének értékeléséről szólt, nem is értem miért hiszik sokan ennek ellenkezőjét.
#14
#11: Trollnak tetszik lenni, vagy azt is elhiszed, hogy a koronavírus fertőzötteknek lila a vére?
#13
#11: Ez a mindenegyben.blog-os komplikált érvrendszert azért nehezen tudjuk itt páran feldolgozni, esetleg segíts.
#11
#10: Majd pár év múlva remélhetőleg jobban átlátod a dolgokat.
#9
#8: Nagyból egyetértek, de szerintem amint felnő valaki, ezt már nem veszi komolyan. A liberális politikiai/médiabirodalom ünnepe, ahogy a Noble-díj is.
#8
#5: Épp elég szomorú, hogy a legrangosabb FILMES díjátadón olyan dolgokat vesznek figyelembe, mint a vallás, rasszok, nemi hovatartozás stb...egy ilyen gálának a filmek minőségéről kellene szólnia, semmi másról. Mondjuk ettől függetlenül idén jár a pacsi az Akadémia tagjainak, nem volt az a nonszensz díjazás, ami az elmúlt éveket jellemezte. De szerintem kell még pár ilyen, hogy újra komolyan lehessen venni ezt az egészet.
#7
#3: Ez elég nagy butaság lenne így... de akárhogy is van, a film nagyon jó. Még tavaly láttam, amikor először elérhetővé vált, és nagyon tetszett. Akkor nem volt időm fordítást írni hozzá, később pedig amikor már igen, és rászántam pár napot, akkor 80% körül kész voltam mikor valaki más hamarabb végzett a sajátjával... :)

Bármennyire is jó film, az határozottan meglepett hogy az usákok nem a szokásos módon foglalkoznak vele. (csináljunk egy teljesen amerikaira butított remake -et, és jutalmazzuk meg azt...)