Gondok a System Shock 3 fejlesztése körül

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 10.
  • Pletyka
Link másolása
A hírek szerint nem alakulnak túl jól a System Shock 3 munkálatai. Úgy tudni, az OtherSide Entertainment már nem is foglalkoztatja a projekt mögött álló csapatot, ami definíció szerint nem sok jót jelent a játék jövőjére nézve.

A VGC találata szerint egy magát korábbi OtherSide-alkalmazottnak valló névtelen forrás számolt be arról, hogy gondok vannak a System Shock 3 munkálatai körül. Arról már korábban is lehetett hallani, hogy több fontos munkatárs is elhagyta a fejlesztőbrigádot, az informátor viszont most arról ír, hogy az OtherSide a projekt mögött álló teljes csapatot szélnek eresztette.

Az úriember szerint a fejlesztés alaposan el van maradva a tervektől; az alapok megvannak, tartalmi téren viszont nagyon rosszul állnak. Bár nem mondta ki egyértelműen, érdemes kiemelni, hogy a projekt valószínűleg akkor is csalódást okozott volna, ha minden a tervek szerint alakul, a System Shock 3 ugyanis lényegesen kisebb kaliberű projektnek készült, mint amire a rajongók eredetileg számítottak.

Tény viszont, hogy a magas elvárások miatt rengeteget kísérleteztek, hogy a játékmenet innovatív legyen a maga módján: a kis csapat tisztában volt vele, hogy nem tudják felvenni a versenyt a hasonszőrű koncepcióra építő nagyobb fejlesztésekkel, ezért a kreatív és okos ötleteket kutatták - ez viszont rendkívül költséges folyamat volt. Az informátor azt is megjegyzi, a System Shock 3 valószínűleg egy szórakoztató és egyedi játék lenne, de nem az, amire a rajongótábor vágyott. Azt ő sem tudja egyébként, hogy pontosan mi újság most a projekttel, de a fentiek nem sok jót sejtetnek.

Érdemes megemlíteni, hogy a System Shock 3 munkálataiba alaposan bekavart, hogy a projekt egyik befektetője, a Starbreeze pénzügyi nehézségekbe került. A svéd csapat végül úgy döntött, hogy eladja a játék kiadási jogait a fejlesztőknek.

Az OtherSide egyelőre nem reagált a hírekre, de a VGC-nek a csapat egy korábbi közösségi menedzsere is megerősítette azokat, szóval valószínűleg nem alaptalanok. A System Shock 3 legutóbbi mozgóképes kedvcsinálóját erre találjátok meg.

4.
4.
Extol
#3: Ha te így is vagy vele, idősebb gamerek inkább újat várnának, nem felújítot t régit
3.
3.
KopyAti
No problémó! Jön a remake. Azt amúgy is jobban várom, mint ezt.
2.
2.
crytek
THQ Nordic majd aktiválja magát aztán ezt is megveszi....:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...