Munkatársakat keres a Gamekapocs!

Mivel újabban ki sem látunk a tesztjátékok és a hírek mögül, úgy döntöttünk, hogy bővítjük a csapatunkat: munkatársakat keresünk, akik nem bánnák, ha a hobbijukból munka válna!

A legendákkal ellentétben a játékújságírás nem álommeló, ahol “semmit nem kell csinálni, csak játszani”, de el kell ismerni, jó dolog tud lenni, hogy az ember összemoshatja a kedvenc hobbiját a munkával. Mi itt, a Gamekapocsnál élünk-halunk a játékokért, de a kapacitásunk véges, időről időre előfordul hát, hogy bővítenünk kell a csapatunkat.

Ez a helyzet most is. Egyrészt cikkírókat keresünk, akik segítenek nekünk a hónapról hónapra érkező tesztanyagok feldolgozásában, alkalomadtán pedig filmkritikákat, előzeteseket és egyéb magazinanyagokat írnak. Egyúttal a hírszerkesztői csapatunkban is üresedés van, így ha szívesen számolnál be napi szinten a játékipar újdonságairól, itt a helyed nálunk!

A fontosabb tudnivalókat és gyakran ismételt kérdéseket alább részletezzük, ha szívesen csatlakoznál hozzánk, kérünk, olvasd át őket nagyon figyelmesen!

***

Mi kell ahhoz, hogy cikkíró vagy hírszerkesztő lehessek nálatok?

Elsősorban az az elvárás, hogy tudj írni, és lehetőleg jól. Ezenkívül nem árt, ha konyítasz a játékokhoz, tudsz rájuk kritikusan tekinteni, és még a határidőkkel sem állsz hadilábon. Plusz pont, ha van egy kis képed arról, hogyan működik a játékipar.

Jó, de újságírói diploma, tapasztalat, ilyesmi?

Sokan kérdezik, de beérjük a fentiekkel.

Minden egyes leírt betűm kincs, mit kapok én ezért?

Minden írásért cikkpénzt fizetünk, illetve a hírezést is honoráljuk. Meggazdagodni nem fogsz belőle, de a videojátékos kiadásaidat tudod fedezni belőle. Ezenkívül biztosítjuk a tesztjátékokat, filmkritikák esetén pedig a sajtóvetítésekre is eljuttatunk.

Vidéki vagyok, a kiadótok pedig budapesti. Ez nem probléma?

Nem. A Gamekapocsnak nincs dedikált szerkesztőségi székhelye, mindenki otthonról írja a cikkeit.

Tök jó, hogy jött ez a lehetőség, már épp fel akartam mondani a munkahelyemen!

A fentiek alapján talán már átjött, de mi azt javasoljuk, ne tedd, legalábbis a Gamekapocsért ne: a szerkesztőségünk minden egyes tagja főállás/tanulás mellett, lényegében szerelemből ír.

Oké, ez mind stimmel, mi a jelentkezés menete?

  • Dobj nekünk egy e-mailt a jelentkezes@gamekapocs.hu címre! A levélben mindenképpen mutatkozz be röviden: komplett önéletrajzot nem kérünk, de azért az alapvető tudnivalók mindenképpen legyenek benne, továbbá írd meg, hogy milyen platformokon játszol, és mely műfajok érdekelnek a leginkább!
  • Mindenképpen jelezd, hogy melyik pozíció érdekel! (Természetesen mindkettőt megpályázhatod, ha van rá kapacitásod.)
  • Továbbá küldj nekünk egy próbacikket: ez legyen 5-6 ezer karakter terjedelmű, és egy általad kiválasztott játék tesztje vagy előzetese legyen! Küldhetsz többet is, sokat segít, de nem elvárás természetesen.


Határidő?

Február 23-ig várjuk a jelentkezéseket, sok sikert!

172 komment - szólj hozzá!