Modern Warfare - nyílt titok a battle royale

  • Írta: szlav
  • 2020. február 12.
  • Teaser
Link másolása
Eddig is minden jel erre utalt, de most már szinte garantált, hogy hamarosan battle royale-játékmóddal bővül a Call of Duty: Modern Warfare. A legújabb intró mellett a játék átdolgozott menüje is ezt támasztja alá.

Tegnap este véget ért a visszaszámlálás, és elindult a Call of Duty: Modern Warfare második szezonja. Habár a launch néhány játékosnál kiverte a biztosítékot, hiszen platformtól függően több mint 50 GB-os letöltés várt ránk, nagyon úgy tűnik, hogy nem csupán az új térképek, fegyverek és kozmetikai kiegészítők foglalják el ezt a jókora helyet.

A frissítést követően egy új bevezetővideóval köszönt minket a játék, ahol megismerhetjük a régi-új operátort, Ghostot is. Igen ám, de a rövidke klip utolsó másodpercei egy egészen különleges mézesmadzagot húznak el az orrunk előtt: a távolodó kamera bemutatja a háborúban lévő Verdansk teljes egészét, amelyet mérgező gázfellegek vesznek körül, ha pedig ez nem lenne elég, láthatunk egy négyfős osztagot is, amint kiugranak egy szállítóhelikopterből. Minket már ez is meggyőzött, de az előzetes után még egy újdonságba bukkanhatunk: a főmenü hagyományos játékmódjai (kampány, többjátékos mód, Spec Ops) mellett találhatunk egy új, egyelőre lakat alá zárt módot is. Ennél több bizonyítékról nem is álmodhatnánk.

Eddig is tudhattuk egyébként, hogy Verdansk teljes városa és annak környéke már lényegében megtalálható a játék fájljai között - a Ground War jókora térképei mind a nagy egész egy-egy szeletjét mutatják be, mostantól azonban már nem is kérdés, hogy a 200 fősnek mondott játékmód előbb-utóbb ténylegesen ellátogat a játékba.


Ami pedig magát az új szezont illeti, a játékosok már akár az első napon két új ingyenes fegyverrel, a Grau 5.56-tal és a Striker 45-tel bővíthetik az arzenáljukat, ellátogathatnak a Rust és az Atlas Superstore új 6v6-os és 10v10-es térképeire, a Zhokov Boneyard Ground War-pályájára, illetve a Rust és a Bazaar Gunfight-arénáiba. Kozmetikai újdonságokból sem lesz hiány, ezeknek a javát azonban az új Battle Pass tulajdonosai arathatják majd le. A bérlet ezúttal is 1000 COD Pointba kerül, ami azt jelenti, hogy az első bérlet tulajdonosai ingyen hozzájuthatnak, ha eddig is kitartóan játszottak az Infinity Ward játékával.

A Call of Duty: Modern Warfare PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on jelent meg. A róla írt tesztünket itt olvashatjátok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...