Újra a Criterion készíti a Need for Speed-játékokat

Hét év után a Need for Speed-széria újra visszakerül a Hot Pursuit és a Most Wanted készítőihez: a Criterionhoz. Ezzel együtt a 2013 óta a sorozaton dolgozó Ghost Games munkatársait mérnöki teendőkhöz sorolják át.

Hét év után a Need for Speed-játékok visszatérnek a Criterion Gameshez. Az Electronic Arts 2013-ban vitte át az autóversenyzős játékszériát a Ghost Gameshez, akik az átvétel óta négy címet tettek le az asztalra: a Rivalst, a Paybacket, a Heatet és a 2015-ös Need for Speedet. A GamesIndustry.biz értesülései szerint az EA azonban bajban van a göteborgi stúdió folyamatos vérfrissítésével – a svédországi céghez sokkal nehezebben találnak embert, mint az Anglia egyik legnagyobb játékipari központjában található Criterionhoz.

A Need for Speed-széria fejlesztése tehát visszakerül a Criterionhoz (akik egyébként a Hot Pursuitot és a Most Wantedot készítették), és a Ghost Games dolgozóinak egy része is megy vele. Jelenleg nagyjából 30 ott dolgozó elhelyezése bizonytalan. Svédországban a mérnökök maradnak, ugyanis a göteborgi vállalat, amint a svéd versenyhivatal rábólint, EA Gothenborg néven születik újjá – a mérnöki tudásukat számos futó projekt támogatására kívánja felhasználni az anyacég. Ebben a csapatban mások mellett a Frostbite videojáték-motor több megalkotója is megtalálható.

16 komment - szólj hozzá!