Backbone - egy noir mosómedve kalandjai

A Backbone-ban egy ballonkabátos mosómedve, Howard Lotor nyomozását követhetjük, ahogy egy elsőre hétköznapinak látszó ügy végére próbál járni az antropomorf állatok lakta, alternatív Vancouverben.

Valahol, egy alternatív univerzumban lévő Vancouverben egy ballonkabátos mosómedve rója az esős utcákat, hogy egy rejtély végére járjon. A Backbone egy film noirok által inspirált játék, amely egy antropomorf állatok lakta, disztópikus világban játszódik. A főszereplő Howard Lotor bérelhető magánkopó, aki Odette Green hétköznapinak tűnő ügyét próbálja felgöngyölíteni.

Az EggNut alkotása a point and click játékokat próbálja megreformálni azzal, hogy a kattintgatáson kívül a nyomozást például lopakodós jelenetekkel is feldobja. Lotor előtt számos nyom hever, és a játékos dolga lesz eldönteni, melyikeket érdemes követni, miközben kihallgat mindenkit Vancouver legkülönbözőbb negyedeiben. A Backbone élményét pixel art grafika és fülbemászó jazz egészíti ki.

A játék 2021-ben jelenik meg PC-re és konzolokra, de egy ingyenes demó (ami a prológust dolgozza fel) már elérhető a Steamen.

2 komment - szólj hozzá!