Next-gen nyitócím lehet a Rainbow Six: Siege

A Ubisoft már korábban sem titkolta, hogy szeretné, ha a következő generációs konzolokat is meghódítaná a Rainbow Six: Siege, a minap azonban néhány konkrétumot is elárult a terveivel kapcsolatban.

A Ubisoft nagy erőkkel készül a PlayStation 5 és az Xbox Series X premierjére. Már tudjuk, hogy az új Watch Dogs, a Gods & Monsters és a Rainbow Six: Quarantine is megjelenik a következő generációs gépekre, és egy ideje az sem titok már, hogy a Rainbow Six: Siege is meghódíthatja az új konzolokat.

A Windows Central jóvoltából a Siege kapcsán most némi konkrétum is befutott, miután a játék direktora, Leroy Athanassoff elmondta a lapnak, hogy a céljuk az, hogy már az új konzolok nyitócímei között ott legyen a Rainbow Six: Siege. Az úriember azt is leszögezte, hogy a játékostábor fragmentálását elkerülendő a cross-gen multiplayert is lehetővé teszik majd, vagyis az új és az előző generációs konzolok tulajdonosai játszhatnak egymás ellen is. 

Athanassoff szerint a cross-platform multi is tervben van, de csak konzolokon, és ez is a konzolgyártók hozzáállásán múlik. A PC és a konzolok közötti multiplayerben egyelőre nem gondolkodnak a srácok, miután a billentyűzettel és egérrel játszó játékosok mindenképpen előnybe kerülnének a kontrolleresekkel szemben - Athanassoff azt mondta, ha lesz is ilyesmi a játékban, az maximálisan opcionális funkció lesz.

Érdemes megjegyezni persze, hogy erre a problémára sok más fejlesztő talált már megoldást, a periférialapú matchmaking egyre népszerűbb a cross-platform játékok körében.

4 komment - szólj hozzá!