Kimagasló évet zárt a Paradox Interactive

  • Írta: gorien
  • 2020. február 18.
  • Biznisz
Link másolása
A leginkább a hihetetlenül összetett stratégiai játékairól ismert Paradox Interactive rekordméretű játékosbázissal zárta 2019-et. A kiemelkedő érdeklődés a játékaik iránt a bevételeiken is meglátszik.

A hónap elején több nagy kiadó is nyilvánosságra hozta legutóbbi pénzügyi negyedévének jelentését (mint az Activision, a Ubisoft vagy a Take-Two), most a svéd Paradox Interactive-ra került a sor. Az biztos, hogy a 2019-es év nem szégyenfoltként fog bevonulni a cég történetébe: 12 millió regisztrált játékossal zárták a decembert. Ez önmagában 30 százalékos növekedés 2018-hoz képest, de ez a játékosok havi átlagszámán is meglátszik, ami 4 millióra tehető.

Legtöbbet a már jól bejáratott címeikkel kerestek. A Hearts of Iron IV, az Europa Universalis IV, a Cities: Skylines, a BattleTech és a Stellaris hozta a legtöbb bevételt az utolsó negyedévben. Tizenhárom százalékkal növelték a bevételüket az egy évvel korábbi állapothoz képest: 39 millió dollárt kerestek. Ezzel együtt az éves bevétel 132 millió dolláron állt meg, ami 14 százalékkal több a 2018-asnál.

Annak ellenére, hogy tavaly nagyobbak voltak a marketingköltségeik, a nyereségeik is szépen alakultak: éves szinten 38 millió dollár profitot tettek zsebre – ez 5,7 százalékkal több az előző événél.

Ebba Ljungerud vezérigazgató szerint a Crusader Kings III és a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 miatt 2020 fontos év lesz a Paradox Interactive számára.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...