Nintendo Switch-hiányt okozhat a koronavírus

A koronavírus-járvány a különböző kínai gyárakban is egyre nagyobb fennakadást okoz, amelynek az egyik elszenvedője a Nintendo. Japánban már most is nehéz Nintendo Switchet kapni, de a nyugati piacokon is hiány léphet fel.

A Bloomberg értesülései szerint a Nintendo Switch konzolok utánpótlásában komoly gondokat okozhat a kínai koronavírus-járvány. Ahogy sok cég, úgy a Nintendo is Kínában gyártatja az alkatrészei jelentős részét, a vietnami összeszerelőüzem tartalékai pedig fogynak. Japánt már így is sújtja a konzolhiány: számos kínai szállítmány elakadt a vírus kitörése óta, a szigetország konzol-viszonteladói pedig kifogytak a termékekből.

Ha áprilisig nem oldódik meg a helyzet, az európai és az amerikai piac ellátása is veszélybe kerül. A Nintendo márciusig biztosítottnak tekinti a nyugati üzletek feltöltését, de ha meg is szűnik a vírusveszély Kínában, akkor is több hét kell, mire az ottani gyárak visszaállnak a eredeti termelési szintre. Ez egész évre veszélyeztetheti a konzolok gyártását.

A Bloomberg bennfentes információkra hivatkozva írja, hogy teljes leállásra nem kell számítani, de a konzolszállítmányok száma drasztikusan csökkenhet. A szituációt bonyolítja az is, hogy a Nintendo márciusban jelenteti meg az Animal Crossing: New Horizonst, amelytől épp élénkülő keresletet vár – amit nehéz lesz kielégíteni, ha az összeszerelőüzemek kifogynak az alkatrészekből.

40 komment - szólj hozzá!