Készül a Gothic Remake

  • Írta: szlav
  • 2020. február 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Sikeresnek bizonyult a Gothic Remake játszható teasere, így a THQ Nordic és a Piranha Bytes végül tényleg elkészíti a klasszikus szerepjáték felújított változatát. A játék a következő generációs konzolokra is ellátogathat majd.

Eddig sem számított újdonságnak, hogy a THQ Nordic és a Piranha Bytes rebootolná a Gothicot, a kiadó és a fejlesztő párosa azonban látszólag elég határozatlanul álltak hozzá az ötlethez. Néhány hónapja egy játszható teasert osztottak meg a Steamen (amit egyébként továbbra is kipróbálhatunk!), hogy ezzel mérjék fel a játékosok lelkesedését és a remake-ben eszközölt változtatásokhoz való hozzáállásukat.

Úgy tűnik, hogy pozitívak voltak a visszajelzések, a THQ ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy elkészítik a Gothic Remake-et. A vállalat üzleti igazgatója, Reinhard Pollice így nyilatkozott: "Készen állunk a kihívásra, elkészítjük a Gothic Remake-et! A játék olyan hű lesz az eredetijéhez, amennyire csak lehetséges, igyekszünk megőrizni a játékélmény és a világ atmoszféráját, miközben új, minőségi látványvilágot adunk rá és átdolgozunk néhány frissítésre szoruló játékmechanikát."

A vállalat szerint egyébként több mint 180 ezer játékos próbálta ki a játszható teasert, a visszajelzések pedig 94,8 százalékban pozitívak voltak, támogatták a remake elkészítését. A megjelenés dátuma még messzi távlat, az biztos, hogy idén nem kerül boltokba a játék, a közlemény szerint azonban a fejlesztés a következő generációs platformokra fókuszál, így egészen valószínű, hogy a PC mellett PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is játszhatunk majd vele.

14.
14.
crytek
Közben a régi Gothic 1 meg kap egy nintendo switch portot is...

https://thqnordic.com/article/gothic-1-switch-list-fixes
13.
13.
crytek
https://www.youtube.com/watch?v=zWWyYBFbq7s
12.
12.
Ooorky
#11: Ajvé:

Minimum:
Grafika: Nvidia GeForce GTX 770 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB

Ráadásul még pénzt is kérnek érte.
11.
11.
crytek
Most jelent meg egy "gothic klón"

SpellMaster: The Saga

https://store.steampowered.com/app/1247100/SpellMaster_The_Saga/
10.
10.
Heldengeist
#9: Számítottam rá, hogy ez lesz.
https://ibb.co/zRbSgqJ
9.
9.
hedzsooo
#3: ??? Mindig is akartál játszani egy klasszikus szerepjátéknak a szerepjáték változatával...??? :)
8.
8.
hedzsooo
#6: Kb. egyet kell értesek, kivéve azzal hogy a regi Gothic játékok harcrendszere ne lehetett volna betanulható néhány óra alatt, sőt! Szerintem meg még nagyon is élvezhető is volt. :)
7.
7.
crytek
#6: Már ne is haragudj:

"A történeten változtattak, legalábbis az elején mindenképp" még jó hogy mondták ez csak egy random szösszenet semmi köze nem lesz a teljeshez legyen az remake vagy folytatás..

Ennek ez volt a célja ,hogy véleményezzék. Kaptam sokezer visszajelzést.

Szar a grafika? 99% azt tolta igen? = Tekernek rajta szebb lesz, jobban fut majd stb
Szar a harc? IGEN = kuka full más lesz
Dialogus rész nem tetszett? NEM = totál más lesz

Várom ezerrel mindig is a vágyaim között volt ,hogy egy mai engine alatt lássam a Gothic világát. Ezt végre megkapjuk

Nem mellesleg a kőbaltával faragott ős gothic engine miatti sajátosságokat soha semmlyen ma létező engine-el nem adja neked vissza senki. De ott van lehet tolni azt 2080ti vel fut szépen még mindig 2x körüli fps-el :) ( mondjuk ez semmit nem von le ,hogy remek game)
6.
6.
Gorrister
Egyrészt a Piranha Bytes-nak ehhez semmi köze, nem ők csinálják mert ők épp az Elex 2-őn dolgoznak. Másrészt nem tudom hogy honnan jött össze ez sok pozitív értékelés, de hogy nem a rajongóktól az biztos. Internetszerte lehet találkozni a rengeteg negatív véleménnyel. Ennek max azok örülnek akiknek anno kimaradt és azt hiszik hogy most majd játszhatnak egy igazi klasszikussal.
Én kifejezetten dühös lettem amikor játszottam vele. Ha valakit érdekel ide másolom a még decemberi hírhez írt tapasztalataimat.
"Ne örüljetek olyan nagyon. Kipróbáltam és szerintem egy rakás szutyok. A harcrendszer szarabb mint ami a simában volt. A történeten változtattak, legalábbis az elején mindenképp, a látványt újradizájnolták, a főhős unszinpatikus lett, az egész újragondolás olyan mintha egy 12 éves csinálta volna és olyan dolgokat tett bele amiről úgy gondolta hogy az menő, de ez inkább gagyi szar.
Teljesen hiányzik belőle a Gothic rideg, kemény, realista világának a hangulata. Helyette kapunk már az elején leszakadó liftet, robbanást, ránk támadó szörnyeket, utolsó pillanatban minket megmentő köpenyben ugráló Diegot, meg halálfejes sisakos old camp őrt, mert kibaszottul kellettek nekünk ezek a fantasy klisék.'
5.
5.
crytek
#4: Ez a teaser megoldás nagyon jó dolog volt.

Raklap visszajelzést kaptak MINDENRŐL ,azoktól az emberektől akik majd játszani fogják. Tehát nem belsős csak a bevételt látom és szarok a vásárlókra férgek döntöttek a sorsáról hanem azok akikből pénzt látnak majd..
És inkább induljon minden game így ,minthogy kiadnak valamit ami szerintük jó azt ott rohadjál meg paraszt ha szar lett játsszad vagy hajts tovább...

Ezért volna jó látni ,mi lett a végeredménye a felmérésnek, a sok Gothic rajongó mit szeretett és mit utált ebben a teaserben

Grafikán tuti csiszolnak mert szarul futott és nem is volt annyira szép + a harc nagyon sok embernek nem jött be..

Jöhet egy alon in the dark 1 remake is tps nézetben :)
4.
4.
user101
Hát egy játszható, újragondolt remake az bizony jó volna, mert én csak az ipari hulladékot látom benne... Pedig biz isten akartam szeretni, de százszor inkább a Technomancer, Mars War logs vagy valamelyik Risen, mint ez a hulladék... :(
3.
3.
Heldengeist
Nagyszerű! Mindig is akartam játszani egy klasszikus szerepjáték RPG változatával!
2.
2.
crytek
Jó volna látni egy összképet mi lett a felmérés vége és hogy ez a trágyadomb harcrendszer le lesz-e cserélve
1.
1.
markoci555
a steamen mixed van írva, szóval nem tudom honnan jött az a 94%, na majd én is adok neki egy próbát mert teljesen kiment a fejemből a múltkori hír óta
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...