Lemondta a Sony a PAX Eastet a koronavírus miatt

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 20.
  • Hír
Link másolása
Az utolsó pillanatban jelentette be a Sony, hogy a terveivel ellentétben mégsem vesz részt a jövő heti PAX Easten. A hír duplán fájdalmas, hiszen itt próbálhatta volna ki először a nagyközönség a The Last of Us folytatását.

A játékipart sem kíméli a koronavírus, most éppen a Sony jelentette be, hogy az egészségügyi kockázat miatt mégsem vesz részt a jövő héten esedékes PAX Easten. A bostoni esemény február 27-én veszi kezdetét, és egészen március 1-ig tart majd.

A Sony a rendezvény egyik fő attrakciója lett volna, a kiadó a múlt héten jelentette be, hogy többek között a The Last of Us: Part II játszható demójával készül az eseményre, de a Nioh 2-t, a DOOM Eternalt és a Final Fantasy VII Remake-et is a cég standján próbálhatták volna ki a játékosok. Minket ez annyiban érint, hogy a PAX East résztvevői valószínűleg bőséggel szállították volna a látnivalókat az említett játékokról.

A koronavírus miatt egyébként a Taipei Game Show-t is lefújták, míg a Nintendo Switch esetében készlethiányt okozhat majd, hogy a kínai gyárak szüneteltetik a munkavégzést. A legutóbbi hírek szerint a márciusi Game Developers Conference-t megtartják majd, de óvintézkedések mellett.

70.
70.
leviske
Habár valahol megfértem a dolgot, azért arra kíváncsi vagyok, hogy a State of Play ennek megfelelően tolva lesz-e, vagy teljesen le is mondva.
68.
68.
Ps fanboy
#59: Én végigtoltam a Guardian-t és minő csoda a Bloodbornt is kb. hétszer. És most bánom, hogy nem néztem meg annó mennyi ídőm volt a játékban, mert a dlc be is tettem nem keveset. 80 és 90 közötti szintre húztam fel a karakterem képességeit úgy, hogy már másfél milla echoes kellett egy-egy fejlődési pötyhöz, (ami egy nagy kibaszás szerintem, mert a leölt ellenfelek után pedig arányában nem járt annyival több plusz echoes, mint mondjuk az elején) az összes fegyver beleértve a dlc-beliek is maxosak voltak, viszont addigra már úgy kiismertem a játékot, hogy lassan meguntam, de párszáz órám szerintem nekem is van a játékban alsóhangon. Csak akkoriban sikerült párszor formatálnom a ps-t, mondjuk úgy, hogy véletlen, így azok az adatok elvesztek, nameg pár hónapja becseréltem a régi gépet egy új fehér slimre. De a lényeg! Én sem vagyok kispályás na! :D

Egyébként a TLG és a Bloodborn is nehéz játék más-más értelemben, nem csodálom ha sokan nem fejezték be őket. És a kétmillió leszállított The Last Guardian valóban nem tünik soknak ez tény,de akkor is egy fontos állomása a Sony nak az az időszak amikor az megjelent. Mindenhol ment a fröcsögés a játékról, körbe voltak szopkodva a kritikusok által világszerte, meg az olyan userek által akik valóban játszották a játékot és úgy, hogy a tengernyi technikai hibája ellenére, és a mainstream stílustól merészen eltérő jellege mellett, ez maga a csoda a mai tripla A kategóriában. És a Sony ezt úgy vállalta be, hogy valószínűleg a végén már tudta, hogy egy csomót bukik majd rajta, csak azért, hogy legyen egy ilyen is a palettáján. Az már tök mellékes, sőt szinte mindennapi a mai játékfejlesztésben, hogy az ide vezető út háttérben valójában temérdek szerencsétlenkedés hosszú folyamata ált,a lényeg, hogy méltóak maradtak az igéretükhöz és letették a játékot az asztalra, mégha egy gennel később is. :D
64.
64.
Duken
#59: 12 évesek gondolkodnak úgy ahogy te.
59.
59.
Fata Morgana
#49: Már bocs de egyéni véleményt nem állít az ember úgy be hogy, az "egész mai játékpiacon" nem sony ex véletlenül??Akkor milyen piacról is van szó??
A sok millió meg még a kettőt sem éri el, nekem a Bloodborn tetszik a legjobban(3 napja kezdtem el megint és 570 órám van benne eddig karaktert már törölnöm kellett 1-2őt hogy újat kezdhessek) de abból is csak 3-4 milla fogyott és a fele vásárló a feléig jutott kb. ugyhogy ez inkább hagyjuk.
A statisztika nem minden én pl. csak akkor könyvelnék el sikernek fejlesztőként egy-egy játékot ha végig is vitték nem csak megvették.
Ezért is hülyeség hogy csak az eladásokat nézik, mert ugye "grafikonban és papíron" jól mutat a 4 milla csak éppen fele le sem tolta a game-t.
Szóval amíg ilyen emberek akik képtelenek végig tolni egy-egy játékot és mindezen hiányosságaik ellenére gamer-nek vallják önmagukat + még észt osztják mellé a "észt" addig bocs ha nem nyalok be minden "rizsát" amit itt főznek.
58.
58.
Duken
#57: Tényleg krva jó! Én most kezdtem el játszani!
53.
53.
#51: Igen erről beszéltem korábban, hogy csak presztizs szempontjából térül meg a dolog. Csakis marketing költségnek tudod leírni egy adott munkaerőbázis 10 éves munkabérét és juttatásait. Ellenben hasznot nem termel a dolog, de még üzemi nyereséget sem. Persze a presztizs jó dolog, nagyon fontos egymárka életében, de ebből nem tudsz finanszírozni 5 éves exkluzív fejlesztéseket, max a Life of the Black Tiger-t. Ha a befektetett 10 éves munka a végén a presztizst is beleértve nullára hozza ki magát, még akkor is csak arról beszélhetünk, hogy felesleges volt az egész, mert nettó környezetszennyezés volt a sok áram, amit elhasználtk hozzá.

Nyilván többen nem fogadják maximális szimpátiával az ilyen kommenteket, de ha egy vállalat úgy tud csak pénzhez jutni, hogy azt az egyik zsebéből kiveszi és a másikba belerakja, akkor az egész csak könyvelés és nem üzlet.
51.
51.
Ps fanboy
#46: A TLG egy befektetés volt, aztán hosszútávú befektetés lett belőle:D, de különleges befektetés is egyben, ami majd idővel megtérül, presztízs szempontból meg már rég megtérült. De ez már legyen a Sony baja. És ja nekem élmény ilyet írni, mert végülis elkészült és nekem bejött.
49.
49.
Ps fanboy
#43: Én csak egy személy vagyok ezért a saját véleményemmel tudok csak szolgálni. Viszont a The Last Guardian az egy ritka jelenség a piacon és beleértve minden független címet vagy kísérletező, újjító szándékú, kliséktől mentes játékot, a The Last Guardian-re majd minden jelző igaz és ezért messze kiemelkedik a nagyon sok játék közül. De mint minden egyedi játék esetében, nem szólhat mindenkinek, viszont az a sok millió ember akinek szól, mivel ps ex-ként elég sok embert megtudott szólítani, márcsak a készítők előző munkássága miatt is, nekik defintív élményt nyújtott, olyat amit más játekoktól konkrétan nem kaphatnak meg. Erre egyrészt üzleti szempontból is lehet építeni és nem hiszem, hogy a csapat kövi játéka is tíz évig készül majd.
48.
48.
adamsfamily
#29: Szerintem pont a Sony az,aki nagy ívben leszarja a játékosokat.Jó pár olyan húzásuk volt amivel széthúzták a gamer közösséget.Lásd COD.Bevezették a Crossplay-t,de a Sony érezte a kényszert,hogy dobjon egy táska pénzt az Activision-nek,hogy a játék negyede exkluzív legyen.Persze a legtöbb embernek a nagy elvhűség az első 2 hétig tartott és ugyanúgy megvette teljes áron a háromnegyed játékot,mert addig tart az emlékezetük,mint a szenilis vénembereknek.
Az Epic-et sokan szidják az ideiglenes exkluzivitás miatt,de az legalább egy olyan platformon csinálja ezt,ahol édes mindegy,hogy melyik szarral indítod a játékot.Csak ugye azt divat fikázni,a Sony-t meg divat felsz*pkodni az évi 2 rétegjátékáért.
46.
46.
#41: Most olyat írtál, hogy megéri bukni. Aztán jó-e ilyet írni?
45.
45.
#44: Okos pankrációs gif akart lenni és ha ügyes lennék és értenék hozzá, akkor most itt lenne.
44.
44.
#40: Most úgy beszóltál, hogy úgy érzem te vagy a fehér batman én meg a másik.

via GIPHY

43.
43.
Fata Morgana
#41: Ez azért erős egy kicsit.
Magánvéleménynek talán elmegy, de így kijelenteni nettó baromság, hacsak nem 12 éves vagy, mert akkor el van nézve "kisfiam".
40.
40.
Duken
#25: Matek nem igazán megy azt látom.
34.
34.
#29: A helyedben én is akkor is a ps-t venném, ahogy Nyarlako és mások helyében is, nem is lenne ez kérdés.
29.
29.
Marcus88
#5: Annyira lesajnáltad szegény sony-t,hogy majdnem gyertyát gyújtottam nekik!

Biztos a sony az elmúlt években ült a babérjain és nem készült a PS5-re és az exkluzívokra!
Ha van valaki aki telibeszarta a játékosokat ebben a genben az a MS volt.
Ezért is hagyták ott sokan őket.
Nyitottak egy szinte ingyen konyhát (gampepass)az mentette meg a seggüket.

Majd a nyitánykor a konzol eladások mutatni fogják a dolgokat.
Nyarlako a 11.kommentben szépen leírta a helyzetet,szinte senki nem fogja kidobni az elért dolgait,hogy rohanjon a MS-hoz.

Amúgy meg mekkora nagy alávágások lehetnek itt 20-30 ezer különbség max,hát én ezt telibe szarom,pedig nincs hú de nagy fizetésem.
Akinek megtetszett valami a két gép közül és fejlődik is előre benne,plusz új dolgokat is raknak bele,az nem fogja nézni azt a 20-30 ezret,hogy drágább lesz.
Max a nagyon anyagiaskodók!
25.
25.
#23: Mint gamer és játék kedvelő nem akarom, hogy csődbe menjen a Sony és ennek számos oka van. Viszont a Micro nem tud mást tenni üzleti szempontból, mint vagy lenyomni, vagy kikerülni őket. Míg a Sony sosem (ever) fogja tudni lenyomni a Micro-t, mert 1: pénz, 2: a Sony nem előre fejlesztett, amikor ideje volt rá, hanem PS2 és PS3 játékokat késztett, hogy újra eladja PS4-en és ebből szerzett pénzt.

Csak az a baj, hogy az egyszeri nagy bevétel az ugye sosem hosszú távú és amellett, hogy a remaster gyártást jó eséjjel egyszer eszi csak meg minden loser, egy új konzol release és hozzá egy költséges ex nyitó megjelenés sem hardver, sem szoftver téren nem lesz soha sem plusszos pénzben. Eladhatnak első nap 100 millió PS5-öt egy jó ex miatt, ha az a harver csak 2 milliárd mínuszt csinál pénzben.

Szóval érted a csapdát: a rajongók azt várják a Sony-tól, hogy kinyírja magát a kedvükért és nincs más választása. Erre tud rátenni a Micro, ha akar és nem tudom, hogy éppen taposni, vagy elkerülni készülnek, a jövőbeli tervezett vállalati ellenfeleik sorában nem szerepel a Sony a gaming iparban. De nyilván itt nem idén decemberről beszélünk. Ha meg úgy csinál a Sony, mint amiről ADMIN linkelt, akkor meg az egyetlen pozitívumát veszti el a Micro-val szemben
24.
24.
ADMlN
#21: Ez legalább megmagyarázza, hogy miért cserélik le a "For the players" szlogent.
23.
23.
Duken
#5: Ennyi marhaságot összehordani.:D
Egyébként miért akarod hogy a sony vagy ps brand tönkremenjen? Mert úgy beszélsz mint aki alig várja hogy csődbe menjenek.:) Részemről remélem hogy mindkét cég sony, ms sikeres lesz és versenyképes.
22.
22.
Duken
#20: 30%-al gyengébb a ps5? Leleplezték az adatokat vagy csak jósolgatsz szokás szerint.
21.
21.
Duken
#17: Hú ez a gonosz sony! Azt hittem csak értünk vannak...Meglátjuk mi lesz ebből. Mondjuk amíg választható opció és nem kényszerítik rám ki a fszt érdekel? Azt se bánják az emberek hogy az ms az elsők között volt aki bevezette a mikrotranzakciókat, sőt még az exkluzív címeikbe is beleerőltették. Mondjuk engem nem zavar, választható opció azt kész. A lootboxokat viszont írtanám. Szerencsejáték függővé teszi már a gyerekeket is, arról nem is beszélve hogy lutri és nem tudod mit kapsz a pénzedért. A legendary skint amit akartál vagy egy matricát....
20.
20.
#18: És mindezek mellett is elég nehéz most a Sony-nak szorongatni próbálni a Microsoft-ot, mert ha ezt a lépést az új X árával elfuserálják Redmond-ban, akkor is az van, hogy Az új X oké, hogy erősebb, mint a majdnem 30 %-al gyengébb PS5, de ott jön még az új stream+gamepass kis box. Ami meg 25%-al erősebb, mint a PS4 Pro és azt tudná a Micro az 5-ösnél is durván olcsóbban adni. Szóval azért van kuss, mert csapdában van a Sony.
19.
19.
Duken
#18: Ez is benne lehet de akkor E3-ig nem fogunk hallani felőlük. Ms tuti ott fogja leleplezni az árat!
18.
18.
adamsfamily
#3: Szerintem szimplán ez is csak egy újabb kifogás,mert ők maguk mondták,hogy meg akarják várni a Microsoft-ot,hogy alájuk lőjék az árat.A Microsoft-nak meg talán lesz egy kis esze és kussol,vagy feldob egy kamuárat.
16.
16.
tsulok
#1: Nem hiszem, hogy bárki arra számított, hogy PAX-en vagy GDC villantani fog a Sony (vagy bárki más), egyik esemény sem arról szól.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...