Új VR-kontrollert szabadalmaztatott a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 20.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, a Sony sem erőltetné a végtelenségig a PlayStation Move használatát a PlayStation-hívő VR-játékosok számára, az egyik szabadalma már egy sokkal korszerűbb VR-kontrollerről árulkodik.

Egy új szabadalom szerint a Sony olyan VR-kontrollerrel kísérletezik, amely az Oculus Touchhoz és a Valve Index irányítójához hasonlóan képes az ujjmozgások lekövetésére is.


A képek és a leírás szerint a négy gombot és egy analóg kart felvonultató kontrollert egy pánttal erősíthetjük a kezünkhöz, így inkább hordani, mint tartani kell. Emellett számos érzékelő kapott helyet rajta, amelyek azt figyelik, hogy melyik ujjunkat tartjuk éppen az irányítón - vagyis mikor mozgatjuk őket. A kontrollerben egy, "a szenzorokat támogató alkatrész" is található, ezzel az érzékelők egymáshoz viszonyított távolságán igazíthatunk a kézméretünknek megfelelően.

Persze érdemes megjegyezni, hogy ez csak egy szabadalom, egyáltalán nem biztos, hogy a Sony meg is valósítja a fent emlegetett kontrollert - legalábbis épp ebben a formában. Az nem lenne meglepő viszont, ha a gyártó előrukkolna valami olyan irányítóval, amely korszerűbb a PlayStation Move-nál, főleg akkor, ha a pletykáknak megfelelően valóban piacra dobná a második generációs PlayStation VR-t a PlayStation 5 rajtját követően.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...