Ilyen lesz az élet az új Animal Crossingban

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 20.
  • Hír
Link másolása
Ma délután dedikált Directet szánt az Animal Crossing: New Horizonsnak a Nintendo, amelyben számtalan apró részletet árult el a márciusban megjelenő játékról. Lássuk a főbb bejelentéseket!

A Nintendo újabb Direct-epizóddal jelentkezett, ezt a részt azonban teljes mértékben a Switch-exkluzív Animal Crossing: New Horizonsnak szentelte a cég. Alább visszanézhetitek a teljes, közel félórás műsort, és érdemes is, elvégre számos apróságot részleteznek nekünk a készítők benne. Mi alább a lényeget foglaljuk össze.

Az alapokat talán már ismeritek, az Animal Crossing: New Horizons is egy életszimulátor, ezúttal azonban egy szigetre érkezünk, ahol sátrat verhetünk, és berendezhetjük a mi kis paradicsomunkat. Ehhez nyersanyagokat gyűjthetünk, craftolhatunk, kedvünkre dekorálhatunk, sőt még a szomszédokkal is ismerkedhetünk. A New Horizons a szigetünk kiválasztásával indul, majd pedig azt is eldönthetjük, hogy a Föld melyik féltekéjén szeretnénk kalandozni, ez ugyanis befolyással lesz az évszakok alakulására.

A korábbi epizódokban jellemzően falvakban kellett letelepednünk, a szigetek azonban több szempontból is más élményt ígérnek. Például a maguk módján "veszélyesek" lesznek, mi éjszaka nem is merészkednénk ki egyedül, mert akár szellemekkel is összefuthatunk. A jó hír az, hogy nem is kell, online akár nyolcan is randalírozhatunk egy-egy szigeten, négyesével pedig felfedezőtúrákra is indulhatunk, ahol akár vezetőt is választhatunk magunknak.

Érdekesség, hogy a Nintendo a Switch Online alkalmazásában is helyet szorított az Animal Crossingnak, a Nook Link lehetővé teszi, hogy a QR-kódok beszkennelésével átemeljük a korábbi munkáinkat az előző Animal Crossing-epizódokból, illetve akár csetelhetünk/beszélgethetünk is a barátainkkal a segítségével. 

A legjobb újdonság talán az, hogy a szigetet tényleg úgy módosíthatjuk, ahogy jól esik: nem csak dekorálhatunk és fát ültethetünk, hanem konkrétan terraformálhatunk is, lefaraghatunk a domboldalból, utakat alakíthatunk ki, és a folyókat is elvezethetjük. Ahogy a szigetünk fejlődik, egyre több lakos tűnik majd fel rajta, és az infrastruktúra is egyre kiterjedtebb lesz. 

Az Animal Crossing: New Horizons március 20-án jelenik meg Nintendo Switchre, a játékhoz pedig folyamatosan érkeznek majd a frissítések és az események. Az elsőt húsvét apropóján kapjuk meg áprilisban. A játékhoz a korábbi Animal Crossing-féle Amiibóinkat is használhatjuk, a karaktereinkkel egy spéci fotózáson vehetünk majd részt.

Végül érdemes kitérni arra is, ami az elmúlt hetekben borzolta a kedélyeket a rajongók körében: igen, a játékosok valóban egyetlen szigeten verhetnek sátrat, ezt pedig a Nintendo Switchükhöz rendeli a program - felhőalapú mentés nincs.

A Nintendo a megjelenés után kínál majd erre a problémakörre megoldást, bár nem biztos, hogy az mindenkinek elnyeri a tetszését: a kiotóiak indítanak egy szolgáltatást, amivel a konzol meghibásodása, elvesztése esetén visszaállítják a játékos mentését, ez azonban csak a Switch Online-előfizetők számára lesz elérhető, és csak egyszer. Emellett az a szolgáltatás is csak később válik elérhetővé, amellyel konzolról konzolra mozgathatjuk a mentésünket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...