A GDC-t is kihagyja a Sony

A Game Developers Conference lesz az idei év első fontosabb videojátékos eseménye. Habár a konferenciát megtartják, a koronavírus itt is érezteti a hatását, már a Sony és az Oculus is lemondta a részvételét.

Épp tegnap számoltunk be róla, hogy a Sony lemondta a PAX Eastet a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi kockázatok miatt, mostanra pedig azt is megerősítette a cég, hogy a San Franciscó-i Game Developers Conference-en sem fog részt venni - így döntött egyébként a Facebook, illetve leányvállalata, az Oculus is.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, a koronavírus hatásai a játékipart sem kímélik, azok a különböző videojátékos rendezvényeket és a túlnyomórészt Kínában gyártott konzolok utánpótlását is érintik. A GDC-t szervező UBM egyébként már leszögezte, hogy óvintézkedések mellett, de mindenképpen megtartják az eseményt, igaz, a kínai kiállítók az utazási korlátozások miatt vagy lemondták a részvételüket, vagy az amerikai kollégáikat delegálják arra. Hasonlóképpen távol kell maradniuk a konferenciától a kínai látogatóknak is.

A Facebook és az Oculus egyébként megejti majd a március 16-án kezdődő GDC-re időzített bejelentéseit, ezeket viszont az interneten keresztül közvetítik majd. Azt nem tudni, hogy a Sony mivel készült a rendezvényre.

51 komment - szólj hozzá!