Így képzeli el a HTC a jövő VR-szemüvegeit

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 21.
  • Hardver
Link másolása
Project Proton munkacím alatt kezdett el dolgozni a jövő VR-szemüvegein a HTC. A gyártó két prototípust már be is mutatott, amellyel az a célja, hogy visszajelzéseket gyűjtsön a játékosoktól a formatervek kapcsán.

Elemében van mostanság a HTC, nem sokkal azután, hogy a gyártó komplett termékcsaláddá bővítette ki a HTC Vive Cosmost, bemutatta a Project Proton nevű kezdeményezését. Abban talán a legtöbben egyetértünk, hogy a VR-szemüvegek többsége nem egy szépség, a mostani projekt azonban épp azt célozza, hogy vállalható kinézetű és méretű csomagolásba bújhasson a VR-technológia.

A HTC egyelőre két prototípust villantott, és bár ezek specifikációiról nem sok részletet árult el, ez nem véletlen: a cég elsődleges célja az, hogy visszajelzéseket gyűjtsön a következő generációs szemüvegek formatervéről. A különbség látványos, ráadásul a síszemüvegekére emlékeztető kialakítás lényegesen kényelmesebbnek tűnik

A két prototípus közül az egyik (ez látható az első képen) önállóan, mindenféle külső eszköz csatlakoztatása nélkül működésre bírható, így teljes mértékben vezeték nélküli élményt ígér - itt a fejpánt hátulján lévő párnázott dobozba rejtette el a hardvert a gyártó. A másik a vezetékes változat, amely egyébként abban is különbözik a társától, hogy nem rendelkezik beépített fejhallgatóval - legalábbis a render alapján.

Két részletet érdemes még kiemelni: ahogy azt a The Verge megjegyzi, a szemüvegeken szereplő kamerák lehetővé teszik majd az AR-alkalmazások futtatását is, míg az Input szerint a megjelenítésről mikrokijelzők gondoskodnak majd, amelyek jóval könnyebbek a hagyományos társaiknál.

A HTC célja hosszabb távon az, hogy a VR-szemüvegek kinézete egyre jobban közelítsen a normális szemüvegekéhez. 

2.
2.
Yanez
Logikus, hogy ebbe az irányba haladnak. Ami engem illet, kivárom a vr kontaktlencsét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...