Az EA és a Kojima Productions is kihagyja a GDC-t

A kínai koronavírus-járvány egyre komolyabb hatást gyakorol a videojáték-ipar rendezvényeire. Miközben a héten kezdődő PAX East is veszít a résztvevőiből, a márciusi GDC-től is egyre többen maradnak távol.

A Game Developers Conference az év egyik első jelentősebb játékipari eseménye, amelyet március 16-20. között tartanak meg San Franciscóban. Számos bejelentés és előadás várható idén is, valamint itt hirdetik ki a Game Developers Choice Awards nyerteseit. A Kínában kitört koronavírus-járvány jelentette egészségügyi kockázatok miatt azonban egyre többen jelzik, hogy nem vesznek részt az eseményen – így tett például a Sony és az Oculus is.

Két újabb távolmaradóról is értesültünk: az Electronic Artsról és a Kojima Productionsről. Az EA a GameSpothoz eljuttatott nyilatkozatában írja, hogy a dolgozóik egészségének védelmében korlátoznak minden nem szükséges utazást, emiatt nem vesznek rész a GDC-n és más eseményeken is csak korlátozottan mutatkoznak.

A Kojima Productions is a járványra hivatkozva marad távol a rendezvénytől. Ez azt jelenti, hogy elmarad a stúdióalapító Hideo Kojima előadása a Death Stranding dizájnfilozófiájáról, és Eric Johnson sem mesél a játékok mesterséges intelligenciájáról.

2 komment - szólj hozzá!