R6: Siege - a fejlesztők nyitottak az ingyenességre

  • Írta: sirdani
  • 2020. február 25.
  • Hír
Link másolása
Az eredetileg még 2015-ben elrajtolt játék az ötödik évében is sorra dönti a népszerűségi rekordjait, és a készítők friss nyilatkozata szerint az esetleges free-to-play üzemmódba kapcsolás majd csak olaj lesz a tűzre.

Egyelőre ugyan semmi konkrétum nem látott napvilágot a Ubisoft ingyenességgel kapcsolatos terveiről, leszámítva a játék rendezőjének, Leroy Athanassoffnak a PC Gameres interjúját, melyben több érdekes ötletet is fellebbentett. Ezek közül a legnagyobb visszhangot nyilván az kapta, amikor arról beszélt, hogy a fejlesztők nem zárkóznak el attól, hogy free-to-play üzleti modellre váltsanak a Rainbow Six: Siege esetében - persze ez a döntés a kiadón fog múlni.

Ahhoz, hogy ez valósággá váljon, ezenkívül több problémával is meg kell küzdeniük a színfalak mögött. A multis játékélmény oldaláról például komoly gondokat okoz a „smurfing”, vagyis amikor egy veterán játékos egy új account segítségével a könnyen verhető újoncok ellen indul bevetésre. Ez feltehetőleg csak tovább fokozódna, ha teljesen ingyen csinálhatna magának mindenki új felhasználókat, így elsősorban egy új besorolási rendszerre lesz szüksége a játéknak, ami a tényleges teljesítményt is nézi, nem pedig csak a win/loss arányt.

A Rainbow Six: Siege világában egyébként mostanság nincs megállás; az elmúlt hónapban például szó esett már az új operátorokról, Tachankát is újraformálták, és még a next-gen konzolok nyitócímeként is felmerült már a játék. És akkor még nem is beszéltünk Ash vadonatúj Tomb Raider-öltözetéről… Erről fent láthattok egy kedvcsinálót.

2.
2.
user101
Aham... Egy 2015-ös játékról van szó... Az nem számít, hogy öt évig úgy tolhattad, hogy a ócsójánosok csak ugattak róla ?! :)

A smurfing ellen meg van egy tök egyszerű megoldás, amit a PUBG is használ például : egy hardware --> egy account... Viszláááááát ... :)
1.
1.
mdr88
Na ez szerintem egy ritka undorító húzás lenne azokkal szemben, akik pénzt adtak a játékért... és nem is keveset. Alapjáték + Year 1,2,3,4,5 Pass-szok nem 3 forintba kerültek/kerülnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...