Betiltották Kínában a Plague Inc.-et

  • Írta: szlav
  • 2020. február 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a kínai hatóságokat kissé személyesen érintette a népszerű vírusszimulátor sikere. Az Ndemic játékát illegális tartalomra hivatkozva eltávolították az online áruházakból.

A Kínai Kibertér Adminisztrációs Iroda (CAC) illegálisnak ítélte a lassan nyolc éve piacon lévő Plague Inc. bizonyos tartalmait, így azt azonnali hatállyal eltávolították a helyi online áruházakból.

A játékot fejlesztő Ndemic Creations weboldalán olvasható hírek szerint a stúdiónak semmi közbeszólása nem volt az üggyel kapcsolatban, épp ellenkezőleg: igyekeznek minél hamarabb felvenni a kapcsolatot a hivatallal, hogy aztán remélhetőleg ismét forgalomba hozhassák a vírusszimulátorukat.

Hivatalos közlemény egyelőre nem született arról, hogy a CAC pontosan miért tiltotta be a játékot, de nem kell nagy detektívnek lenni ahhoz, hogy azt sejtsük, hogy a koronavírus robbanásszerű terjedése állhat a dolog mögött.

Kissé morbid, de érdekes tény, hogy a Plague Inc. eddig sosem tapasztalt népszerűségnek örvend a járvány kitörése óta. A játékosszám már egy hónappal ezelőtt is rekordokat döntött, és elég valószínű, hogy az egyre aktuálisabb téma azóta csak még jobban meglódította a letöltések számát.

20.
20.
Thor Vath
#9: A feudalizmusozáshoz azért annyit hozzáfűznék, hogy örülnék, ha Magyarország visszasüppedhetne ilyen kis nyomorék, elavult, feudális alapokon tengődő, csóringer országokhoz, mint Montenegro, az Egyesült Királyság, Liechtenstein, Marokkó, Thaiföld, Szaud-Arábia, Arab Emírségek, Monaco... De nem, sajnos nem.
16.
16.
SLi
#13: marhaság, nincs betiltva lol, ugyanúgy árulják az összes kacatot micimackóval mint a többi disney karakterrel, ez olyan kamu mint mikor pewdiepie azt hazudta hogy őt is betiltották
nagyon távol van kína a legszánalmasabb országtól, távolabb mint mo az egészen biztos
kína most szabad préda minden szempontból mert kereskedelmi háborúban van az USA-val, ennyi igazából
15.
15.
manderel
#14: Azért nem tök ugyanaz. Nem tök ugyanaz az sem hogy az EU-ban mit jelent az hogy "baj lesz", vagy éppen Kínában.
Ott teljesen a társadalom peremére kerülhetsz, ha túl sok fekete pontot gyűjtesz össze, és ez még a jobbik eset, hiszen a mai napig működnek "átnevelő" és internáló táborok.
Még a mi törékeny kis demokráciánkban is kimehetsz az utcára tüntetni, nem kell attól tartanod hogy éles lőszerrel (nem gumi) a tömegbe lőnek, vagy másnap jön érted a fekete autó.
14.
14.
#13: Nem védve a kínaiakat, de nyugaton sem jobb a helyzet.Csak a krampuszok itták meg a levét, mert szegények feketék :D .Amcsiban a híres történelmi személyiségeket értékelik át, és hófehérke sem kívánatos, mert .... .Szólásszabadság tekintetében pedig tök ugyanaz az EU és Kína.Ha mást gondolsz mondasz vagy írsz , mint kellene , baj lesz.
13.
13.
Neo1989
Egy kommunista diktatúrától ez valakinek meglepő. Ezek a Micimackót is betiltották mert a mesefigura hasonlít a fékezhetetlen agyvelejű elnökükre. Ja mellesleg meg még a Battlefield 4-et is.

Ez a világ egyik legszánalmasabb országa.
11.
11.
Extol
#4: Én a vadászós játékokkal vagyok így. Állatok elleni erőszak nem buli. Úgy ahogy pl gyerekeké sem
9.
9.
Bobby Kotick
#5: Ennyi, hát milyen hülyék ezek a németek!
mennyivel jobb is magyarországon, csak 150 évvel van lemaradva XD
stilszerűen épp állítják vissza feudalizmust,
de hát ez kell, ezt szeretik de legalább nincsenek ni**erek
8.
8.
Obi Wan Kenobi
#5: Vajon a határzárunk végre jó lesz valamire Mészáros tárcájának hízlalásán kívül?
5.
5.
Ooorky
Én inkább azon csodálkozok, hogy a németek még nem tüntetnek szegény vírus szabadságának megsértéséért és hívják meg az országukba nyilvánosan.
4.
4.
C0m1n65un
Az a nagy igazság, hogy bár több száz játékba irtottam az ellent a legkülönfélébb módokon, de ez a játék az, ami nálam már a kezdetektől túlment a jó ízlés határán. Persze túlzás ez az egész, de ez a játék számomra már koncepció szinten is elég undorító volt.
3.
3.
markoci555
8 évig nem volt bajuk vele, ha most nem jött ki valami Kínához köthető "dlc" akkor nagyon röhejes helyzetbe hozták magukat...
2.
2.
user101
A Gamer világ másik fele meg a kínaiakat tiltana... ki az összes szerverről... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...