Elhalasztják a Game Developers Conference-t

Miután egyre több jelentős kiállító jelezte, hogy a koronavírus okozta egészségügyi kockázat miatt nem vesz részt a GDC-n, bekövetkezett, amit sejteni lehetett: nem tartják meg márciusban a rendezvényt.

Először a múlt héten a Sony jelezte, hogy az egészségügyi kockázatokra figyelemmel nem vesz részt a márciusban megrendezendő Game Developers Conference-en. Később a koronavírus-járványra hivatkozva az Electronic Arts, a Kojima Productions, a Microsoft és az Epic is kiadott egy-egy nyilatkozatot, miszerint a dolgozóik egészségét előre helyezve kihagyják az egyik legnagyobb videojáték-ipari rendezvényt. Ekkorra már szárnyra kelt a pletyka, hogy talán le is fújják a GDC-t, a pletyka pedig igaznak bizonyult.

Miután tegnap az Amazon és az Activision Blizzard is csatlakozott a távol maradók listájához, nem kellett sokáig várni, hogy a szervezők bejelentsék: elhalasztják a GDC-t egy még ismeretlen, nyári időpontig. Ők maguk is csalódottak a fejlemények miatt, írják, és megkezdik a tárgyalást a partnereikkel, kiállítókkal, hogy a következő hetekben már tájékoztathassanak az új időpontról.

Noha a rendezvény elmarad, nem minden programot törölnek el, például több prezentáció és előadás is elérhető lesz majd a GDC YouTube-oldalán vagy a GDC Vaultban. Ezzel együtt az Independent Games Festivalt és a Game Developers Choice Awards díjátadóját is szándékoznak megtartani az eredeti időpontban, amelyeknek az élő közvetítését Twitchen követhetjük majd.

14 komment - szólj hozzá!