Újra játékosszám-rekordot döntött a Counter-Strike

A Counter-Strike: Global Offensive népszerűsége továbbra is töretlen, sőt a játékostábor egyre csak hízik. A játék egy hónap alatt megdöntötte saját játékosszám-rekordját, ráadásul több mint 70 ezer egy időben online lévő játékossal.

Két hónapja mi is megírtuk, hogy a Counter-Strike: Global Offensive mennyire stabilan vezet a Steamen az egyidejű játékosok számát tekintve, olyan versenyzőket is maga mögé utasítva, mint a PUBG vagy a Dota 2. Az akkori játékosszámot azóta csak növelte az FPS, és a SteamCharts adatai alapján ismételten megdöntötte saját rekordját: 924 045 ember játszott vele egyidejűleg.

Azt nem tudni pontosan, hogy mi okozza a növekedést, de néhány tipp akad. Egyrészt az ingyenessége és az Operation Shattered Web bemutatkozása is a jelenség hátterében állhat, ahogy az is, hogy Kínában egyre csak nő a népszerűsége.

A Counter-Strike iránti érdeklődést az is jól mutatja, hogy miközben a hétvégén a katowicei Masters Championshipet közönség nélkül tartották meg a Spodek Arénában az egészségügyi kockázatokra hivatkozva, addig az online közvetítést egy ponton egymillióan is nézték.

12 komment - szólj hozzá!