Júniusban költözik PC-re a Death Stranding

Eddig is tudtuk, hogy idén nyáron PC-re is ellátogat Hideo Kojima legújabb agymenése, ma azonban kiderült, hogy szerencsére nem kell augusztusig várnunk rá. Az átirat néhány extrát és egy tisztességes fotómódot is kap majd.
  • Írta: szlav

Kommentek

#43
#40: Az MGS5-el nincs is baj az első 30-50 órában (tempótól függ) de utána egy repetitív unalmas farmolássá válik ugyanazon a map-okon.
A magasabb szintű fegyverek legyártása szó szerint napokba kerül nekem pl. a 12 vagy 14 szintű "Serval"-nál 14 napot írt ki mire elkészül persze ha fizetsz érte igazi pénzzel akkor le lehet rush-oltatni, de ugynígy a FOB-ok építésénél annyi nyersanyagot kell "lopni" hogy órákat vesz el az ember életéből.
Szerintem told le a játékot mármint a sztori részét akkor nem fogsz csalódni, ha belemélyedsz kinyír a monotonitás és az ismétlődő helyszínek.
#42
#41: Jogos-jogos.
#41
#28: Te meg legalább olvasd már el az első 4 szón kívül a maradék párat is, meg azt a két sort is, amire a válasz ment.
#40
+ még egy gondolat erejéig.
Nekem sokkal többet jelent egy játékos véleménye, mint egy trailer vagy youtube videó. A Death Strandinget is Ultimate (nyomására) vettem meg. Persze nem mondta, nekem meg főleg nem mondta, hogy vegyem meg, de 10+ óra után a véleménye meggyőzött arról, hogy nekem ebből nem szabad kimaradni. És itt az élő példa, mennyire más személyesen megtapasztalni valamit, mint olvasni és videót nézni róla.
Ultimateval nem egyezik az ízlésünk mindenben, viszont amiben igen az szinte 100%-ban megegyezik. Négy óra játék után éreztem a DS-el kapcsolatban valamit, amikor feljöttem ide és Ő 30 óra után írta ezt le. Akkor tudatosult bennem, hogy a monotonitás sajnos nem fog változni, ezért nem is folytattam a játékot, azóta is ott pihen a könyvtárban. Ezeket mind tudtam volna, ha olvasok vagy gp-t nézek de nem tapasztaltam volna meg. És ez a nem mindegy.
(félve fogok így belekezdeni egyébként az MGS5-be is).
#39
#37: Jó igen. Csak okoskodtam és leírtam ugyan azt, hogy aki engem olvas hamarabb annak én tűnjek fel jó színben xD
#38
#31: A DS-nek nem az üresség a gyengéje. Az nagyon is jól meg van csinálva és nagyon is helyén van. (Nekem legalábbis azzal semmi gondom nem volt).
A monotonitás már egy más kérdés.
Az I'am Alive játék és világa is "üres". Még interakció sem nagyon van, mégis azt hiszem az a "kevés" dolog amit tartalmaz az példát mutathatna szinte minden témában készülő játéknak.
Ami külön érdekes, hogy egy végigjátszás alatt kb 20 golyót sikerült, egyetlen fegyverbe vagy talán kettőbe gyűjtenem, mégsem éreztem azt hogy kevés lenne. Olyan ötletek voltak abba a játékba, hogy még maga Kojima is csak vakarhatná a fejét mégis egy elfeledett valami lett belőle. Nekem ilyenek miatt nem szompatikus pl a Kojima f-lszopás sem.
#37
YanezModerátor
#36: Dehát én is pont ezt írtam. :D
#36
#34: Arról tudnál véleményt mondani, hogy kell e az neked vagy sem. Ennyire egyszerű.
Viszont, ha olvasnám Chrysh véleményét úgy hogy játszott vele (és jobb esetben játszott olyan játékkal, amivel én is és úgy hasonlítja össze) vagy olvasnám a te véleményed aki nem játszott vele csak youtubeon nézte, akkor biztos nem érdekelne a te véleményed. Nem azért, mert benned nem bízok hanem mert neked nincs közvetlen tapasztalatod.
#35
#33: Amiről én beszélek, meg amiről te az két teljesen más dolog :)
Egy szóval sem mondtam, hogy gameplayt nézni rossz dolog vagy hogy a "hülye" példámnál maradjak, ne tudjam leszűrni azt, hogy jó e a csaj vagy nem jó.
Viszont, attól hogy megállapítsam, hogy a nő tetszik, amit csinálnak tetszik e az nem ugyanaz azzal, hogy meg is tapasztaltam azt. Iránymutatásnak tökéletes, de élményként megélni? :D most komolyan?
Ez ugyan az, mint amikor elkezdted "fikázni" a sétaszimulátorokat. Téged nem érdekel, nem tudsz azonosulni velük holott nem is tudtad megérteni, hogy azért mert lövöldözés nincs benne vagy ütés meg rúgás még lehet teljes értékű játék.

"Az is fura, hogy az új Contra vagy Jumanji játékra mindenki gond nélkül rávágta, hogy fos, és be is jött."
Na ezzel megint nem értek egyet. Itt én inkább érzem a birka szindrómát! Ott volt a Mad Max amit pl annyira lehúztak, hogy megjelenés napján szerencsétlen fejlesztőktől már 4000 forintért meg lehetett venni, mert azt hitték hatalmas bukás lesz a "kritikusok". Szerintem és még sok ember szerint viszont össze tehetné a két kezét minden gamer, ha olyan minőségbe kapna játékot mint az MM.

Nekem nincs gondom azzal, ha valaki megnézi videón a játékot. Részemről azt is elfogadom, ha valaki úgy szexel nővel magába, hogy azt közben gépen nézi. Nem vetem meg, nem ítélem el de nekem ne is mondja, hogy gamer vagy csődör, mert harmadikként jelen van. Én is voltam kinn a múltkor a falunk focimeccsén, mégsem lettem focista vagy néztem F1 közvetítést és autóversenyző se lettem. Le tudtam szűrni belőle, hogy akarok e lenni vagy sem, de attól hogy láttam még nem vagyok az. Ez a különbség a kettőnk mondandója között
#34
YanezModerátor
#33: Én csak azt mondom, hogy kijátszani egy játékot vagy ugyanazt a 20+ órát megnézni jutyubon, rohadtul nem ugyanaz és így nyilván az ezek alapján szőtt két véleményt sem lehet ugyanúgy kezelni. Nem játszottam pl Alan Wake-el, de ha most végignézném az egészet yt-n, szerintem az nem lenne ugyanaz a tapasztalat, tehát teljesértékű véleményt sem tudnék formálni. Max a sztoriról meg nyomokban a grafikáról. Irányításról, hangulatról, mechanikáról, gunplayről meg játékélményről nyilván nem.
#33
#29: Ergo te is nézel videókat egy-egy játékról. Azért marha érdekes (godachnak is szól, mert szeretek érdemi vitát robbantani :D), hogy ilyenkor előjön az, hogy hát a videókból vélemyént szőni nem tanácsos, pont akkor amikor valakinek az érzését sérit az, hogy valaki képes pont leszűrni minden infóból azt a véleményt, ami 20+ óra játék után. Hisz ezt mondja az aki szereit a Death Stranding-et, nem?

Az is fura, hogy az új Contra vagy Jumanji játékra mindenki gond nélkül rávágta, hogy fos, és be is jött.

Azért megkérném az olyan érdekvédőt is aki ilyenkor ezzel érvel jön elő, (máskor meg igazából maga is megnéz egy-egy videót a játékról), hogy a Steam naponta 100+ kiérkező gamenek csúfolt szennye között tallózzon, aminek a nagyrésze egy osszelapátolt sz*rhalom, és játsszon a játékkal anélkül, hogy megnézné az adatlapon lévő bármilyen videót. Ne nézzen semmit, csak játsszon hisz nem mondunk (vélemyént videógamplay alapján), aztán ha 10+ óra után még mindig pocsék a játék, akkor sufniprojekt készítője előállna azzal, hogy várj, mert 11 óra játék után jön az izgalmas rész.
#32
#31: Folyt köv: és a világ is.
#31
#16: Ez baromság. Gondolod a Sony olyan hülye, hogy egy ilyenre mint a DS, amiről az első pillanattól tudta, hogy mi is lesz belőle, majd pont korlátlan mennyiségű pénzt ad. Egy nagy fenét. Pontosan tudta, hogy Kojima nevével bármit ellehet adni és a megfelelő alkalommal le is csapot rá. Nézd meg a DS "üres" világát, tudom azért lett ilyen mert Kojima mester vizíója meg bla bla bla..., most tekintsünk el ettől az állművészies dumátol. Szerinted nem lehetett volna megtölteni a DS világát élettel, látványosabbnál látványosabb elemekkel? Dehogyis nem! De ha már van egy Kojimánk akkor minek is öntsük bele lavorszám a pénzt mikor anélkül is ellehet adni, legalábbis ők így gondolták, hát nem jött be. Bukni bukott a Game az tuti, de azért próbáljunk a reálítás talaján maradni. Ez egy blöff volt, nem csak Kojimától, hanem a Sonytól is. Egy tripla A nak bereklámozott, giga exnek sugalt üres váz a DS ami a gameplayt illeti, megtámogatva ismert színészekkel-rendezőkkel a világ minden tájáról plusz Kojima és voilá: kész is a jóőreg parasztvakítás. Én nem mondom, hogy szar úgyahogy van, de a gameplay része az irtó szegényes egy a mai színvonalú tripla A giga exhez.
#29
YanezModerátor
#28: A hasonlat igénytelen, de pár éve itt a GK-n én voltam az, aki egyfolytában pont ezt hajtogatta, ha jöttek a "kitoltam jutyubon" pistikék. Most is ezt vallom, úgyhogy egyetértünk godach. Én soha nem nézek yt gameplayt olyan játékokról, amikkel játszatni szeretnék valaha is. Max egy-egy hivatalos 2-5 perces játékmenetet egy várós, még meg nem jelent játékról. Pont annyit, hogy eldöntsem érdekel-e.
#28
#24: "Akkor nézd meg youtube-on."
Te tényleg azt hiszed, hogy a lyuk-lyuk szindróma miatt, miszerint mindenkinek egyforma, ha te megnézel egy videót Michelle Wild-ról akkor meg is dugtad?
Most szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni az igénytelen hasonlat miatt, de Neotechtr! most komolyan...
Ha egy játék annyira nem érdekel, hogy nem játszol vele akkor minek megnézni? De ha megnézed, akkor szerinted "első mondatom" ugyan azt az élményt nyújtja? xD Dehogy is.
Hihetetlenek vagytok néha.
#26
#25: Még csak a kérdést sem értem. Én voltam már számtalanszor ezzel a hozzáállásommal utolsó bűnöző szemét is és az emberiség jogainak a legnagyobb fehér páncélos lovagja is. És most nem értem, hogy melyiket mondod és nem tudok így válaszolni. ?
#25
#23: Meglett a zabszem?
#24
#19: Akkor nézd meg youtube-on. Nem tudom, hogy van-e komment nélküli gameplay, vagy konkrét végigjátszás, de biztosan beadja a játék tömény atmoszféráját. Most max 3-5 órát elspoilerezel egy végtelen hosszú játékból. Aztán el tudod dönteni.