Csak ősszel mutatják be az új Bond-filmet

  • Írta: gorien
  • 2020. március 4.
  • Cooltúra
Link másolása
Az MGM és a Universal úgy döntött, elhalasztja Daniel Craig utolsó Bond-filmjének a premierjét az eredeti április időpontról novemberre. A Nincs idő meghalni így is számos forgatási akadályon van túl, de úgy látszik, a kálváriája még nem ért véget.

Eredetileg április 8-án mutatták volna be világszerte Daniel Craig utolsó James Bond-filmjét, a Nincs idő meghalnit, a Deadline értesülései szerint azonban az MGM úgy döntött, elhalasztja a premiert. Az új dátum november 25.

A döntés hátterében a koronavírus-járvány okozta mozibezárások állnak. Kínáé a világ második legnagyobb mozihálózata, és a járvány kitörése óta 70 ezer filmszínházat zártak már be. Elemzők szerint február végéig ez máris kétmilliárd dollárnyi bevételkiesést jelentett a globális filmiparnak.

Azt már lehetett tudni, hogy a Nincs idő meghalni kínai premierjét lefújták, az azonban eddig kérdéses volt, hogy a világpremierhez is hozzányúlnak-e. A legnagyobb 007-es rajongói oldal már nyílt levélben kérte a forgalmazót, hogy halasszák el a bemutatót – szem előtt tartva a nézők egészségét.

Persze nem elhanyagolható tényező a potenciálisan kieső bevétel sem, hiszen azóta már Olaszországban és Franciaországban is zártak be mozikat, és ki tudja, Amerikában történik-e hasonló. A film készítőit a Deadline szerint főleg a gazdasági indok motiválta, hiszen az MGM most kapta vissza teljesen a Bond-filmek jogait, így a földbe álló premier egyáltalán nem érdekük.

18.
18.
frankdelgado
#16: Nem zárnak be a mozik, csak egy filmet elhalasztanak. A mozi bezárás ( vagy inkább a működés felfüggesztése) lehet az üzemeltető döntése, mondjuk kényszerszabadságolással. A parasztosan "karantén", az valójában járványügyi zárlat, aminek több fokozata és eleme van. A legegyszerűbb, amikor te és a családod otthon maradtok, de ide tartozik a közösségi közlekedés korlátozása, a tömegek által látogatott helyek "bezáratása" de ez már hatósági döntés. Könnyen lehet, hogy egy zárlat alá vont településen simán megy a tömegközlekedés, de a mozik, kúltúrházat nem lesznek látogathatóak. Persze a teljes zárlat a leghatásosabb, de a lakosság ellátásának, a kormányzati szervek, az egészségügynek stb...működnie kell. Eléggé összetett dolog ez, szóval nem lennék most tisztifőorvos sehol....
16.
16.
GAMEROD
Juj bezárnak a mozik,. Érdekes a tömegközlekedés eközben pörög ezerrel. Mé nem állnak má le a vonatok, buszok, villamosok, metrók?
15.
15.
ABorealis27
#14: Másfél hete, pénteken vagy szombaton diagnosztizálták az első fertőzöttet Észak-Olaszországban, pillanatok alatt kétszáz fölötti lett a fertőzöttek száma, vasárnap vesztegzár alá vonták a Lombardiai régiót, kb minden közösségi helyet bezártak, utcákon nincs ember, és ezek után, most, tíz nap múlva már mindenhol vannak fertőzöttjeik (hozzánk Firenzéből (is) hozták át a turisták), ilyen rövid idő alatt is 103-an haltak meg és a számláló csak pörög.
Mesélj még okostóni, mekkora balhét kellett volna csinálni?
14.
14.
delphijos
#11: De pl. a H1N1-nek meg 17% felett volt a fatality rate-je, de ekkora balhét nem csináltak.
7.
7.
Bobby Kotick
#3: Miért kell hazugságokat terjeszteni? Oké, szerinted nem komoly stb ez teljesen rendben van ez a véleményed, de hazudozni nem kellene.
6.
6.
GAMEROD
#3: Nincs idő meghalni. (betegnek lenni se)
5.
5.
GAMEROD
Nem készültünk el határidőre, fogjuk a koronavírusra.
4.
4.
Neo1989
#3: többet öl meg évente itthon
2.
2.
godach
Remélem a BloodShotot nem halasztják el.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...