GeForce Now - a 2K Games is távozik

Alig pár hete vett csak rajtot az NVIDIA felhőalapú streamingszolgáltatása, de a dolgok máris kezdenek egyre problémássá válni, a kínálat ugyanis napról napra szűkül, az Activision és a Bethesda után a 2K Games is visszavonta címeit.

Kommentek

#35
#34: Pontosan azt hiszik, amit mondasz. A filmiparban is váltak be hasonló lépések, amikor a Disney leszedette a tartalmait Netflix-ről és utána saját szolgáltatást kínált. Az összes Netflix felhasználónak csak elenyésző töredéke mondta le a Netflix-et és ment át Disney-re, de lettek ott is új előfizetők (legyen a gyereknek valami a TV-ben), illetve nagy része a Netflix-eseknek ott kötött ki, hogy legalább fizeti mind a kettőt.
#34
AZ elmúlt 10évben elindult a játékipar a legalitásba, kevésbé hasít a warez, miért akarják ezt ismét elbaszni ezek a kampós orrú barmok? Azt hiszik, hogy a végtelenségig lehet a játékosokról lehúzni a bőrt?
#31
#30: Ezért mondtam korábban, hogy engem nem is érdekelnek az apró betüs részek, ilyenek nem voltak megadva akkor sem, amikor befizettem nekik a pénzt a számlámról. Ez az egész, online folyamatosan változó ELUA és örökös Accept direkt arra van kitalálva, hogy senki se olvassa el és ne értse. Nincs odaírva konyhanyelven a leglényegesebb rád vonatkozó három mondat sem az EULA elejére, sem a trailer végére. Tudják, hogy senki sem olvassa, de ettől még nem vehetik el a jogát semmihez, mert akkor nekem is lehetne egy nuke gomb Paypal-on, amivel két évvel ezelőtti utalásokat tudok visszahívni apró betüs részek miatt.

Hogy tetszene ez a kiadóknak? Gonosz vagyok? Miért, ők nem ezt csinálják most a játékokkal?
#30
#27: Persze ez mindig is így volt, hogy a legnagyobb hülyeségből is tudtak az okosabbak raklapnyi pénzt csinálni, csak elég hülye kell hozzá aki megvegye az adott terméket, szolgáltatást.. :D Ld. pl. mikor annó mindenféle kuruzslók járták a vidéket a lovaskocsijukkal, aztán onnan a szekereikről adogaták a csoda főzeteiket, ami mindenre jó volt, mindent meggyógyított, hajat visszanövesztette (na persze), stb. ... :)))

Manapság már ennyire direktbe persze ritkán sikerül félrevezetni a jónépet, így inkább pl. jókora jogi maszlag mögé rejtve próbálkoznak... Mert ugye ki az a hülye aki végigolvasná az összes apróbetűs részt, meg még töltené az időt a helyes, pontos értelmezésével is... Sajnos az ilyen próbálkozások teljesen jól beváltak manapság, egészen mostanáig.. Ehh, napokig lehetne erről írni de úgy van ahogyan te is írtad, nagyon elcseszett egy írányt vett ez az egész videójáták ipar, illetve az egész szórakoztató ipar is már.. Tisztelet annak a néhány kivételnek persze.
#29
#25: Bízzál benne, de ne zárd még el magad elől a lehetőséget arra, hogy a mostani mentéseid mennek 10 év múlva is holo szuper anál 4D-ben is. Úgysem tudjuk merre változik a világ és mit nyomnak le a torkunkon. És te is az a típus vagy, aki úgyis 10 év múlva is ott fog ülni. Bízz a jelenlegi technológiában, ahogy én is bízok benne. Van USB-s lemezes meghajtóm és 10 éves mentések fizikai lemezre vannak kiírva. De emellett nem árt a jövőre készülni, ugyanis nincsenek már olyan távol a távoli jövők. Lehet, hogy a te mostani napjaidban még nem aktuális és nekem is csak évente 3 hétig, de a Föld tovább forog.
#28
#24: Hát ja, pl. ld. Disney filmek, mondjuk nem nagy kár értük, beleértve az új SW filmeket is... Akik meg 1-2 jó sorozatért hajlandóak azért is külön előfizetni, az kb. annyira tud érdekelni, mint mikor 1-2 tényleg nagyon faxa konzol-exluzív játékért vesz 1 új konzolt, miközben PC-re meg rakatnyi exluzív van, meg manapság már ingyenes játékok tömkelege, nagy részük pedig azoknak is nagyon jó... Szóval nekem 8 ki mire, mennyit, + hol és mikor de engem szerencsére valahogy ezek a zseniális exluzivitások nem igazán tudtak még megfogni egyszer sem
#27
#23: Így van és én arról beszélek, hogy ez egy aktuális első lépcső. Ami most történik az ennek az egész streaming dolognak a nulladik lépcsője. Ne feledjük, hogy a Micro és a Sony együtt dolgozik a stream technológiáján és az év végén indul a móka az új konzolokkal. Hogy ez a szolgáltatás először PC-n indult el, nem jelenti azt, hogy a konzolnál nem számít a jövőben az, ami most történik.

Vagyunk mi, gamerek, meg vannak a megavállalatok. A Stadia külön hardvert igényel, havi díja van, nem működik rajta semmi (pont úgy, mint az Epic-en) és külön vedd meg rá a játékot, tekintet nélkül arra, hogy az már megvan-e neked. Meg van ez a Geforce Now. A jövőt befolyásolni fogja PC-n, telefonon és konzolon is az, amire most csakis a péntztárcánkkal szavazhatunk.

Ha nyomatja valaki a nagyvállalati maszlag jogi szöveg sajátos értelmezését, attól még ugyan úgy letolnak később bármi szart a torkunkon és most fog eldőlni, hogy mi lesz az. És nem mindegy, hogy egész életedben sütit, vagy bikafost kell enned. Lenne az a jövő, ahol rendes jogi környezetben a PS3-ra digitálisan megvásárolt játékodat PS6-on is játszhatod még stream formában, mert kifizetted, meg lenne az, ahol fizess külön szolgáltatást és külön vedd meg mégegyszer ugyan azt a játékot. * Visszavonásig. *

Erről lehet most dönteni valódi pénzzel és tudatos vásárlással. Ha a Stadia nem él meg, el fogják kaszálni és bukta az egész fizetős könyvtár. Ha a Now, ami mindenkinek jobb lenne elbukik, akkor utána ugyan úgy ott van az accountodon a játék és játszhatsz vele saját erőből a master race PC-den. A konzolos megfelelőjével meg a saját PRO X konzolodon, de akkor is, ha a játékot youtube video stream-ben vetted még meg élő adásban közvetítve.

Az az állaspontom, hogy nekünk gamereknek platformfüggetlenül össze kell fognunk most azonnal a saját érdekeinkért és gamer gyermekeink megható és epikus jövöjéért! Mindegy, hogy egy résztvevő PS, Xbox, Nintendo, PC, telefon, vagy Tesla autó képernyőjén játszik, fontos lehet neki hamarosan, hogy egy adott megvásárolt internetes termék ebben a mobil világban bárhol és bármikor rendelkezésre álljon mindig, ha ki lett fizetve a használati joga.

Aki nem támogatja a Geforce Now jelenlegi eszmeiségét, az a saját jogait adja át önként multivállalatoknak és csinál magából pucsítós áldozatot.
#24
#23: De amúgy fogadni mernék, hogy megint az lesz, hogy néhány hónap múlva nagy vidáman bejelentik, hogy a saját store-jukban indítanak egy ilyen szolgáltatást, amivel ha náluk fizetsz elő, akkor streamelheted a játékaikat. És megint ott tartunk, hogy előfizethetsz 4-5 szolgáltatásra, ha minden játékodat játszani akarod.

Ez volt a film és sorozat streaming esetében is. Volt 2-3 szolgáltató, aki egymással versenyezve megteremtettek egy piacot, aztán a stúdiók megvonták tőlük (az újakhoz pedig meg sem adták) a stream jogokat, elindították a saját stream szolgáltatásukat, amibe exkluzív tartalommal zsarolták bele a nézőt. A barom meg tapsikoll hogy ez jó, me' verseny van (nincs).
#23
Igazából ezzel csak nyerhettek volna a játék kiadók, hiszen akiknek nem telik erősebb vasakra, lehet így is megvették volna Steamre, Epicre a játékaikat, hiszen most az NVidia által begó pénzért lehetett volna bárkinek nyomatni ezeket a játékokat is max. grafikán, Full HD-ben, 60 FPS-el...

De hát így van ez, egyből azok a kiadók kapálóznak ellene, akik egyből azt nézik hogy mennyi pénzt tudna a későbbiekben ezáltal az NVidia bezsebelni úgy, hogy ők egy centet sem látnak belőle...

Ld. a szöges ellentétjét, CD Projekt RED: ők nem leveszik a játékaikat, hanem éppen ellenkezőleg. Ők előre bejelentették hogy az NVidia GeForce NOW-ban is játszható lesz majd a következő játékuk, a Cyberpunk 2077... Mert náluk nem csak a profit számít, hanem az is hogy minnél többen játszák, ismerjék és szeressék a játékaikat...

Ez az amit az olyanok mint az elqurvult Bethesda, Activision+Blizzard, meg pl. EA+BioWare nem fog sohasem megérteni (illetve elutasítja, nem veszi számításba mint lehetséges üzleti stratégiát), illetve a jelek szerint a közeljövőben még biztosan nem.
#22
#21: Nyilván te ezt alapnak gondolod, mert arra van okod. Nos, ha konzolon beszűntetnék ezt úgy, ahogy PC-n is már kb 10+ éve van és ez tovább fejlődne ez alatt a 10 év alatt valami okossággá...

Mint amiről szó van és láthatóan fogalmad sincsen, hogy mi az, akkor kezdhetnéd el egyáltalán érteni, hogy mi a lényege annak a kommentnek, amire válaszoltál.

Egy ilyen game streaming témába 2020-ban egy 2013-as videót ideraksz és lengeted itt a konzolos zászlót vele, nem tudom mennyire fog hasznosnak bizonyulni abban a közeljövőben, ami neked is eljöhet hamarosan.

Tudom, hogy be vagy sértődve (amit leszarok, mert bármikor bármi témában elérnél), de sokkal kompetensebb vagy másik témákban, ahol értékesek a véleményeid. Most gondolj bele, ha neked lenne annyi játékod és mentésed Steam-en, mint most + az utóbbi évek PSN cuccai és hasonló történne, akkor te mit gondolnál egy olyan Master Race fattyúról, aki egy ilyen beszélgetésben egy adott hozzászólásodra betenne egy videokártya reklámot?

Ugyan már. Én azt várom tőled, hogy több legyél ennél.
#20
#19: Nem lehet Steamre két helyen egyszerre belépni és főleg nem ugyan azzal a játékkal játszani. Amióta bejött a Steam Family Sharing, az óta ennek lett egy formája házon belül, és be lehet lépni ugyan arra az accountra ketten is, de akkor is csak különböző játékkal lehet játszani. Valamint csak egy gyors patch a Steam-hez és már nem is lép be acc-ra, ami fut már egyszer az nvidiánál.

Okés, az offline mód nagyon jó gondolat, mert biztos, hogy ami offline módban elindul, az mellett még mehet a stream egy másik helyen egyforma acc és játékkal. De csak a te saját gépeden a saját accoddal játszhatsz offline, ha volt már online a kliens valaha a gépeden és ott a játék is rajta feltelepítve. Mert ugye az nem megy, hogy egy szűz offline gépre teszel egy Steam-et és ott akarsz valamit elindítani az acc-odról.

Szóval max ennyit tudsz vele visszaélni, de neked amúgy jogod van saját célra a másolásvédett játékodból is biztonsági másolatot készíteni, valamint ebben az értelmezésben a saját konzolos lemezedet sem adhatod kölcsön a tesódnak, mert az is már visszaélés lenne.
#19
Az is lehet probléma hogy egy szoftver csak egy géphez tartozhat. Kíváncsi lennék arra, hogy miközben streameltetem magamnak egy eszközre a játékot, közben el tudnám -e indítani a rendes feltelepített verziót a főgépen, ha mást nem offline módban. Esélyt látok rá hogy igen. Úgyhogy ez is egy bökkenő, mert visszaélések lehetnek belőle.
#18
#7: A játékaidat sosem birtokoltad (az a copyright), az allicensz meg úgy engedi meg a szoftver használatát ahogy a kiadó jónak gondolja.

Ez igaz. Nem a játékot birtoklod, hanem a jogot a használatához. Ha a játékhoz modot készítesz, a szerző te leszel, de a szellemi termék a játék kiadójáé. Persze érezheted magadénak és vállonveregetheted magad ha jól dolgoztál. Valóban megérdemled.
#17
Törölt felhasználó
#16: Nagy rajongója vagyok én is a GOG-nak.Mióta kijött a 2.0 steamet igazából még nem indítottam.Minek ha itt van minden játékom.És kapaszkodjatok meg, GOG-nál van achi hang.Tudom butaság, de a steam 15-20 év alatt nem tudta megoldani... .
Szurkoltam az Nvidia now-nak, mert tényleg működött.A stadia pedig nem érdekel ezek után.Úgy néz ki egy nagyon szépen becsomagolt monopol helyzetet szeretnének kialakítani.Csak a fogyasztók nem biztos, hogy vevők lesznek rá.
#16
#14: Na pontosan ezért tartom a legjobb platformnak a GoG-ot. Nem szaroznak, amit megvettél, a tiéd. Letöltheted és archiválhatod magadnak a telepítőt. Az egyetlen igazi örököse a klasszikus lemezes játékforgalmazásnak.

A többi meg ne csodálkozzon a kalózkodáson.