Így festenek a C&C Remaster FMV-klipjei

A Command & Conquer rajongói egyetérthetnek abban, hogy a sorozat egyik darabja sem lehet az igazi a kellemesen gagyi full motion videók nélkül. A felújított változat alkotóinak azonban meggyűlt a bajuk ezekkel a felvételekkel.

Különös bökkenőbe botlottak a Command & Conquer Remastered fejlesztői, akik elszánták magukat, hogy egészen 4K-s felbontásra húzzák fel a klasszikus RTS kicsinosított változatát. Magával a játékkal csak-csak megbirkóztak, hiszen ehhez teljesen új, nagy felbontású asseteket készítettek, a missziók közötti élőszereplős videókkal azonban nem játszhatták el ezt a trükköt.

Az eredeti klipek elképesztő, 320x200-as felbontásban kerültek anno a PC-s változatba, ennél valamivel jobb minőségű videókat pedig csak az 1997-es PlayStation-verzió kapott, ezek azonban eltértek az eredetitől: részben hiányosak voltak, máshol pedig extra jeleneteket kaptak. A Remake fejlesztői végül a konzolos változat átvezetőit vették alapul, majd egy számítógépes algoritmussal felskálázták őket egészen 4K-ig. A végeredmény elég bizarr, de abszolút vállalható. Jim Vessella, a felújított változat producere az alábbi videóban mesél erről, 11:20-tól pedig egymás mellett mutatja be a régi és új klipeket.

3 komment - szólj hozzá!