Nagy valószínűséggel elmarad a 2020-as E3

Úgy néz ki, hogy nem 2020 lesz a videojátékfejlesztők kedvenc éve. Számos iparági oldal egymástól független értesülései nyomán igencsak úgy áll a dolog, hogy az idei E3 elmarad a koronavírus gyors terjedése miatt.

Az E3 a világ legnagyobb videojátékos rendezvénye, az olyan újdonságokkal teli prezentációk, mint amiket az Xbox, a Nintendo, a Ubisoft, az EA, a Square Enix, a Bethesda, vagy a Devolver Digital tart, emberek millióit csalja a képernyők elé, ám mellette a helyszínen is hatalmas szokott lenni az érdeklődés.

Éppen ezért a konferencia rendezői, vagyis az ESA már korábban bejelentette, hogy bár nem tervezik az esemény lefújását, folyamatosan figyelik, és minden nap újraértékelik a helyzetet az egészségügyi jelentések nyomán. A vírus viszont az USA nyugati felén még egyáltalán nem mutatja a lassulás jeleit, így egyre több helyről hallani az idei E3 elhalasztásáról.

Elsőként az Ars Technica oldalán merültek fel ezzel kapcsolatos hírek, amiket aztán a Devolver Digital tweetje követett, mostanra pedig a hírt az összes fontosabb nemzetközi videojátékos oldal átvette, így eléggé nagy a valószínűsége, hogy nem csupán vaklármáról van szó.

Persze az ESA egyelőre nem erősítette meg az értesüléseket, amint érkezik a hivatalos állásfoglalás, rögtön frissítjük a cikkünket.

47 komment - szólj hozzá!