Apex Legends - álkarakter az adatbányászok ellen

Úgy látszik, a játékiparban sem bízhatunk már senkiben. Ki hallott már olyat, hogy az adatbányászok által elővadászott, titkos fájlok átverések legyenek? A Respawn ezt az utat választotta, hogy Revenant belépője meglepetés legyen.

Emlékeztek még Forge-ra? Januárban még mindenki meg volt győződve arról, hogy ő lesz a következő karakter az Apex Legendsben. Ezt erősítették meg a szivárgások, az adatbányások által előhalászott patchjegyzetek, a fejlesztői kommentárok, minden. Aztán jött a pofára esés Revenant képében – félreállította Forge-ot a saját útjából.

James McCord, az Apex Legends vezető designere a Dot Esportsnak mesélte el, hogy miért is volt szükség erre a meglepetésre. „Őszintén, mókás volt így félrevezetni az adatbányászokat” – mondta McCord. „Szándékosan kamu concept artokat szivárogtattunk ki, elhelyeztük a Forge-ra vonatkozó információkat a patchekben, hogy legyenek nyomok, amiket megtalálnak, mire felfedjük a karaktert.”

Az adatbányászok könnyen tönkretehetik a meglepetést – minden egyes fájlt átnyálaznak, csak azért, hogy megtudhassák, mit tartogat a Respawn. Forge azért született meg, hogy a bányászokat magához csalja. McCord úgy érzi, a folytonos kutakodás igazságtalan a fejlesztőkkel szemben, akik szívüket-lelküket öntik a gyártott tartalomba, mert elveszik tőlük a bejelentés lehetőségét.

Az Apex Legends negyedik szezonja jelenleg javában zajlik, Revenanttal, és nem Forge-dzsal a fedélzeten. Utóbbit nem is érdemes várni, ha esetleg valaki abban reménykedett, hogy két új szereplőt is kapunk, McCord szerint Forge "szuper halott". De ezek után vajon még lehet hinni neki? Ki tudja, a jövőben melyik infó lesz igaz, és melyik csak újabb elterelés.

5 komment - szólj hozzá!