Részletek az új Xbox visszafelé kompatibilitásáról

A Microsoft már évekkel ezelőtt tanújelét adta annak, mennyire szívügye a visszafelé kompatibilitás, az újgenerációs Xbox pedig továbbviszi ezt az értékrendet. Emellett a generációk közötti multiplayer lehetőségéről is közölt információt a cég.

A cég egyfajta küldetésének érzi megóvni a régebbi játékokat a feledés homályától. A hivatalos Xbox-blogon is olvasható, hogy az új konzolt ezen szempontok mentén tervezték meg, és meg sem állnak addig, míg az első három generáció kínálatából több ezer cím játszható nem lesz, természetesen a megszokott tuninggal: szebb grafikával, gyorsabb töltési időkkel, kedvezőbb framerate értékekkel. Ha van korábbi mentésünk, azt is használhatjuk majd az új gépen.

Xbox Series X

A Microsoftnál idejekorán megkezdték a jelen játékainak gondozását is Smart Delivery fedőnév alatt. A program lényege, hogy aki rendelkezik egy adott játék Xbox One-verziójával, az új konzolon már annak Series X-változatával játszhat. Ezt minden Microsofthoz köthető cím nyújtja majd, és néhány külsős team is támogatását fejezte ki a kérdésben, de a programban való részvételről a kiadók önállóan dönthetnek majd. A Cyberpunk 2077 már biztos ilyen cím lesz.

Az új konzol a kiegészítők tekintetében is zökkenőmentes átállást kínál a játékosok számára, így például a jól bejáratott kontrollerünkről sem kell lemondanunk.

A cross-gen, azaz a több generációt felölelő multiplayer lehetőségét is megerősítették, bár részletekbe bocsátkozás nélkül. Az viszont biztos, hogy egy ilyen terepen egyszerre számolhatunk nagyobb játékosszámmal és apróbb egyenlőtlenségekkel a technikai különbségek okán.

A Microsoft épp tegnap tette közzé az Xbox Series X teljes specifikációját, a részletekért ezt a hírünket érdemes felkeresnetek.

26 komment - szólj hozzá!