Részletek az új Xbox visszafelé kompatibilitásáról

  • Írta: nodae
  • 2020. március 17.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft már évekkel ezelőtt tanújelét adta annak, mennyire szívügye a visszafelé kompatibilitás, az újgenerációs Xbox pedig továbbviszi ezt az értékrendet. Emellett a generációk közötti multiplayer lehetőségéről is közölt információt a cég.

A cég egyfajta küldetésének érzi megóvni a régebbi játékokat a feledés homályától. A hivatalos Xbox-blogon is olvasható, hogy az új konzolt ezen szempontok mentén tervezték meg, és meg sem állnak addig, míg az első három generáció kínálatából több ezer cím játszható nem lesz, természetesen a megszokott tuninggal: szebb grafikával, gyorsabb töltési időkkel, kedvezőbb framerate értékekkel. Ha van korábbi mentésünk, azt is használhatjuk majd az új gépen.

Xbox Series X

A Microsoftnál idejekorán megkezdték a jelen játékainak gondozását is Smart Delivery fedőnév alatt. A program lényege, hogy aki rendelkezik egy adott játék Xbox One-verziójával, az új konzolon már annak Series X-változatával játszhat. Ezt minden Microsofthoz köthető cím nyújtja majd, és néhány külsős team is támogatását fejezte ki a kérdésben, de a programban való részvételről a kiadók önállóan dönthetnek majd. A Cyberpunk 2077 már biztos ilyen cím lesz.

Az új konzol a kiegészítők tekintetében is zökkenőmentes átállást kínál a játékosok számára, így például a jól bejáratott kontrollerünkről sem kell lemondanunk.

A cross-gen, azaz a több generációt felölelő multiplayer lehetőségét is megerősítették, bár részletekbe bocsátkozás nélkül. Az viszont biztos, hogy egy ilyen terepen egyszerre számolhatunk nagyobb játékosszámmal és apróbb egyenlőtlenségekkel a technikai különbségek okán.

A Microsoft épp tegnap tette közzé az Xbox Series X teljes specifikációját, a részletekért ezt a hírünket érdemes felkeresnetek.

21.
21.
crytek
#20: Ha a mai csúcs PC-k amik erősebbek már most mint az új konzolok "nyers erőben" nem tudták emulálni kétlem ,hogy a sony megoldja..
Mondjuk nekik lehet könnyebb lenne hiszen tudják a bitek csínját binját alapból :)

Várom a holnapi bejelentést az a biztos
20.
20.
#19: Az jó lenne,ha mennének a ps3 as cuccok is és nem remaster tenger lenne megint.
Szerintem amúgy már nem lenne akadálya akár izomból megoldani ps5 esetében.
19.
19.
crytek
Egyedi nem egyedi, a lényeg az, hogy amíg nincs semmi váltás (pc fronton hírbe sincs hogy kukába menne a jelenlegi) addig minden futhat amig elérhető lesz a storeba.. Persze ha valamelyik féreggé válik simán azt mondja nem... Pedig akadálya nincs semmi.

Ha a Sony megoldaná valahogy a ps3 cumok futtatását ps5ön na akkor mennék segget nyalni... De mivel az ótvar cellre lett írva kétlem hogy meg tudják ezt oldani
18.
18.
#17: Persze a visszafelé kompatibilitást tekintve ok,de attól még igencsak egyedi pc-k :)
17.
17.
crytek
#12: Az hogy ugyanazt a rendszert használja mint a ps4 az azt jelenti hogy amig erre épitenek a ps10 is viszi majd a ps4 gameket. Ezt csakis mesterségesen tudja tiltani majd aki akarja...
Ha nem menne az kb olyan dolog lenne minthogy egy game megy i7es procin de i5ön már nem... Nonszensz lenne.
16.
16.
Gykrizsi
#6: Biztos szép lesz, de mivel most pótlok még egy csomó címet, így ezek lehet úgysem férnek be idén, gondoltam új gépen meg biztos jobb lesz.
13.
13.
Autók is autó alkatrészekből készülnek mégsem tennék egy Bugattit egy BMW mellé sem!
12.
12.
+ Teljesértékű HDR a régebbi címeknek is!
Sony majd jön megint a Remastered cuccaival mert az jobb :)

#3 Az hogy pc alkatrészek találhatóak benne még nem jelenti azt,hogy pc-k! Egyedi soc ami olyan megoldásokat és technológiát tartalmaz amit pc-n csak jóval nagyobb erőforrás igénybevételével tudnál hozni.
9.
9.
frankdelgado
#7: Faszom, ezt benèztem. Csak simàn ps-t akartam irni....vagy ps5 öt...mindegy így màr elszàllt a flèmelès varàzsa...
8.
8.
godach
Én szeretem az MS konzolját, de 3z a "küldetésének érzi a kompatibilitást" még nekem is sok :)
7.
7.
manderel
#5: Azért az elég csúnya lenne, ha egy 7 éves konzolt se "alázna" le..
6.
6.
PS4jacksony
#1: Miért szerinted PS4 en nem lesz elég szép ?
5.
5.
frankdelgado
PS4 le lesz alázva mint állat.....
3.
3.
crytek
#1: Ps4 cuccok fognak menni ez alap mivel ezek már pck..
2.
2.
Norbaszki
Ha már nem lesznek exkluzívok...
1.
1.
Gykrizsi
Remélem ps-nél is lesz ilyen, mert Ghost of T. és talán a Last of Us 2-t is új gépen tolnám végig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...