Itt nézd vissza a PlayStation 5-bemutatót!

  • Írta: nodae
  • 2020. március 18.
  • Videó
Link másolása
Magyar idő szerint 17 órakor felgördül a függöny, és a Sony a világ szeme elé tárja a legújabb PlayStationt. A technikai bemutatón részleteiben ismerkedhetünk meg az újgenerációs konzollal.

Egyelőre nem sokat tudunk a 2020 év végére beígért masináról, bár az eddig rendelkezésre álló információk is több technikai újdonságra mutatnak, többek között az új kontroller, az SSD, az UHD Blu-ray-lejátszó és a 3D hangzás tekintetében. Ma várhatóan minden kérdésünkre választ kapunk.

Update! Az előadásnak vége, itt tudjátok visszanézni:

154.
154.
Nekem a két konzol közül (biztos nagy meglepetés), az Xbox tetszik jobban. Nem kizárólag a számok miatt, nekem inkább ez a smart delivery nevű jelenség tetszik, mert tök játékosbarát. Az össze-vissza kompatibilitások meg nagyon jók, és ha ez a jövőben is így marad, az megint mindenkinek csak jó.

De azért nem lesz kurva szar a PS sem, de amúgy is, az átlag PC-snek sincs 10 tflop a gépében, mindegy mit rizsázik. Akinek az exkluzív tartalmak jelentik a jó szórakozást, azok nyugodtan megvehetik a gépet. Míg a Microsoft elfutott/kitért a platformexkluzív játékok kihívása elől és máshol, más kategóriában kínál értéket.

Így, hogy van gamepass-em és emiatt (is) holnap után délután Halo 1 coop végigvitel lesz egy Steam verziós baráttal a Win10 verziómmal közösen, tökéletesen nyilvánvaló lehet bárki számára, hogy minden hozzáadott érték mellett és ellenére én PC mellé csak az X-Box-ot tudnám elképzelni konzolnak. Olyan konzol, ami kompatibilis és van benne akaraterő, ha meg kell mozdítani valamit.
Könnyebb vinni, mint a gamer PC-t, nem igaz?

De a PS-esek helyében amúgy a számok miatt nem búsulnék egyáltalán és akinek eddig is a PS volt a jó, annak valószínű ez után is így lesz. Ha meg valaki vált PS-ről? Akkor van pár szabad helyem a PC-s csapatban. Aztán majd előfizettek a PS Now-ra és mindenki békében marad.
153.
153.
Pain
Ha valakit érdekel bővebben tessék menni gamer365-re és figyelni reptai és p.jay urak írásait. Már írtak róla, hogy van ahol az egyik van ahol a másik gép lesz a jobb. Én várom a részletes elemzésüket.
152.
152.
godach
#151: Te is csak vergődni vagy itt...
151.
151.
frankdelgado
#143: Ha véletlenül jön ki a box-ra egy halom faxa játék (exklúzív), akkor xarban lesznek a sony cuppantók, de egy érvük akkor is marad "azt kell nézni, melyik az olcsóbb" :)
148.
148.
warrior1991
#145: #143: Várjuk szeretettel .Az új ori remek pl (bár még nem új gen játék)
147.
147.
warrior1991
#146: #143: Várjuk szeretettel .Az új ori remek pl (bár még nem új gen játék)

Egy darabig biztosan marad nekem a pc ,ps4, nsw (utóbbi lustaságból) Várok míg kiforr az új gen. .Addigra biztosan jönnek új játékok mindkét konzolra. és érdemes lehet beruházni mindkettőre. Bárhogy is izgalmas lesz .
146.
146.
crytek
#143: Aki eddig vette az xboxot ezután is fogja hiába jön minden pc-re is.
És az első időkben még one s és x-re is jönnek a cumok... szóval aki akarja annak váltania sem kell gépet csak megveszi a szoftware-t... De aki only xbox exkluzívra számít az ne tegye olyan nem lesz..
145.
145.
Yanez
#143: Lesz rá tartalom dögivel.
143.
143.
warrior1991
Csalódás ,hogy nem mutatták be ,hogy fog kinézni. Meglátták mit tud a box és inkább újratervezik lehet XD Viccet félretéve ha nem lesz tartalom a boxra (ami korábbi hírek szerint nem így lesz ) akkor baszhatja ,hogy erősebb szvsz.
142.
142.
Marcus88
#141: Lehet,hogy unalom űzés érdekében ültetik itt be egymást az emberek a körhintába,mert minden egyes cikknél ez megy.Pedig már jól ismerik egymást és úgysem tudják meggyőzni a másikat az igazukról!
Én ha leülök játszani majd a GOW2 vel biztos nem a számokat fogom sasolni,helyette azt,hogy ami szembe jön azt Kratossal szana-szét szedem,vagy a resiben mikor esik a nyakamba ez zombi.Élvezni kell a játékokat és nem számháborúzni!
138.
138.
Marcus88
Nem olvastam végig az összes hozzászólást,de nagyjából tudom mire lehet számítani.
Azért sok minden fog függni a fejlesztőktől is és hogyan optimalizálnak egyes gépekre.Most nem akarok koca fejlesztő csapatokat írni,mert szerintem mindenki tud az elmúlt 1-2 évből főleg.Ezeknek oly mindegy hogy 8-10-12 vagy 15 TF a gép.
Bár engem igazság szerintem ezek a számok nem nagyon érdekelnek,engem a végtermék érdekel,hogy lekössön és élvezzem a játékokat!
134.
134.
Marcus88
#132: Ha nem lenne ps ex akkor én is azt venném,de hát kit mi ejt rabul!
Tudván,hogy jönnek folytatások és új címek is leszek biztos,nálam a PS egyértelmű vétel!
132.
132.
Gykrizsi
#131: Ok, de azért mert most pl. jött pár jobb cím ps-re, az nem jelent semmit. Ki tudja mi lesz kövi gépen. Mondjuk én veszek mindkettőt szerintem, de így előreláthatólag biztos a box lesz az elsőszámú gép.
131.
131.
Marcus88
A lényeg a lényeg.
Aki pc-s volt az az is marad.Max vesz egy ps-t és lefed mindent.
Akit nem érdekel a ps ex és olcsóbb a box a pc-hez mérten az boxot vesz.
Aki szereti a jó exeket az ps-t vesz és azon tolja majd a multis címeket is!
Nagyjából ez így fog kinézni.
Van egy mondás a kevesebb néha több,valószínű a PS olcsóbb lesz,sok felhasználójuk van nem fogják kidobni a meglévő játékaikat és rohanni a konkurenciához.Mihelyst bejelentenek 1-2 komolyabb címet akkor meg főleg nem.
Meglátjuk mennyit jelent majd az a +1,7 TF,de szerintem a konzol eladásoknál látszani fog,hogy szinte semmit sőt....!
130.
130.
Lorthirash
Kicsit csalódott vagyok hogy nem sikerült elérni xbox szintjét hardverben.
128.
128.
Darksiders84
Hoppá miről maradtam le. Egy kicsit elengedtem magam hogy erről a világvége hangulatról leszakadjak azt tessék itt meg nem győzök olvasni teljesen elfelejtettem ezt a mai bejelentést.
127.
127.
Bárhogyan is,ha drágább lesz a PS5 akkor sok lesz a kötelező Seppuku!
122.
122.
Ati1975
#119: Lesz az jóval több is 357-es euróval (ami még följebb is fog menni),
Szerintem nálunk 200ezer fölött lesz mind a ps5 de leginkább az XSX.
Az alzánál meg jövőbe látok dolgoznak még nincs bejelentett ár egyik konzolra se de ők már tudják az árát.
119.
119.
Alzán:

165.290 forint az XSX
195.790 forin a PS5

Ha így lesz akkor Rip Ps! Legalábbis nállam tuti!
117.
117.
ADMlN
Te jó ég, ezek tényleg 2.23 GHz-en akarják járatni azt a szerencsétlen GPU-t?! Már a 2GHz-es pletykák is durvák voltak, de ez ott fog elolvadni a TV állványban. Nem csodálom, hogy drága hűtést kellet belepakolni. De ezek szerint az Xbox újfent nem csak erősebb, de halkabb és hűvösebb is lesz. Ennél már csak az lenne cudarabb ha a Sony-nak Series X árban kellene árulnia.
115.
115.
Yanez
Mivel a difi nem ég és föld, ezért az nyer, amelyik olcsóbb lesz és amelyikre megjelenés előtt mutatnak olyan tartalmat (ex vagy valami speckó szolgáltatás), ami megbabonáz egy játékost.
112.
112.
Lemaradt a hír a specifikációkkal. Okés, itt is megy a duma, de ezt ne kelljen már senkinek se visszaolvasni.
107.
107.
frankdelgado
Akkor most az ms negint s@ggbedurrantotta a rizsevőket....
99.
99.
Pain
Kb erre lehetett számítani szvsz. Nem egy eget verő különbség, és itt is az ár fog dönteni. Ahogy lentebb is írták, ha itt lesz 200usd árkülönbség az MS felkötheti a gatyát. A ps4pro-xonex esetében is láthattuk, hogy nem nagyon érdekli a konzolos társadalmat a nyers erő. Itt játékokkal és árkülönbséggel lehet jobb eladásokat produkálni.
77.
77.
Yanez
#73: 1.72 a különbség. Punktum. Amúgy lényegtelen. A ps5 jóval erősebb a ps4-nél és ezzel a hardverrel 6-7 év simán kivitelezhető. Korántsem az a helyzet, mint a jelen gen elején. Mindenki lenyugodhat a csába. S hogy melyiket viszik majd mint a cukrot? Amelyik olcsóbb lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...