Nyári rendezvény pótolja az elmaradt GDC-t

  • Írta: gorien
  • 2020. március 20.
  • Rendezvény
Link másolása
A szokásos márciusi Game Developers Conference idén elmaradt a koronavírus-járvány miatt, a szervezők azonban nem törődtek bele a helyzetbe. Ahogy ígérték, keresik a pótlás módját, ami, úgy néz ki, egy kisebb nyári expó lesz.

Eredetileg a héten lett volna megtartva a Game Developers Conference San Franciscóban, a COVID-19 okozta globális egészségügyi veszélyhelyzet azonban meghiúsította. Egyes eseményeket megtartottak online (mint a Game Developers Choice Awards díjátadót), azonban számos fejlesztő így is elesett a játékuk bemutatásának lehetőségétől, ami főleg a kisebb csapatoknak komoly érvágás. Ezen a The Game Festival próbál segíteni azzal, hogy a Steamen elérhetővé teszi egy hétig ezen játékok demóját.

A rendezvényt szervező Informa Tech a helyzetet egy új eseménnyel, a GDC Summerrel próbálja pótolni. A háromnapos expót változatlanul a GDC-nek is otthont adó Moscone Centerben tartják, a tervek szerint augusztus 4-6. között.

Habár az alaprendezvényt nem helyettesítheti teljesen, a szervezők ugyanolyan magas szintű felkészültséget ígérnek, prezentációkkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és kétnapos bemutatószinttel. Emellett kifejezetten fejlesztőknek szóló tréningeket is terveznek, olyan témákkal, minthogy miként szerezz támogatót, kiadót a játékodhoz, vagy hogyan kommunikálj a játékosokkal. A GDC Summer egy újfajta partnerprogram bevezetője is lesz, amely révén a kiállítóknak újfajta közösségszervezésre nyílik lehetősége.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...