HWSW: Rontja a képminőséget Európában a Netflix

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 20.
  • Cooltúra
Link másolása
Ideiglenesen lerontja a streaming videók minőségét Európában a Netflix. Az önkéntes intézkedéstől azt várják, hogy a telekommunikációs hálózatokon a koronavírus miatt jelentkező nagyobb terhelés enyhülhet valamelyest.

Az internetszolgáltatók terhelésének csökkentése érdekében ideiglenesen lerontja a streaming videók bitrátáját Európában a világ legnagyobb online streamingszolgáltatója, a Netflix. A cég szerverei 30 napon keresztül mintegy 25 százalékkal csökkentett bitrátával streamelik majd az európai előfizetők végberendezéseire a sorozatokat vagy a filmeket, ami nagyjából ugyanekkora terheléscsökkenést is eredményezhet - ez egy olyan kiélezett krízishelyzetben, mint a koronavírus világjárvány, országoktól függően jelentős terhet vehet le az internetszolgáltatók és adatkicserélő központok válláról.

netflix_remote

A Netflix szerint a képminőség leszabályozása a legtöbb néző számára jó eséllyel fel sem fog tűnni, akár HD-ban, akár 4K-ban fogyasztja a streamingszolgáltató tartalmait. A cég szerint jelen helyzetben ez egy olyan, vállalható kompromisszum, amit a társaság a világjárvány Európára gyakorolt súlyos, potenciális hatásait felmérve gyakorlatilag gondolkodás nélkül meghozott.

A Netflix az Európa Bizottság kezdeményezésére döntött így, további részleteket a HWSW cikkében olvashattok! Később a YouTube is hasonlóképp tett. Szerencsére a magyar telkók bírják a nyomást.

38.
38.
#37: És aludva egyet a beszélgetésre, kezdek egyet érteni Kawada-val. Pedig nem nagyon szeretnék :) .
Annyiban más , hogy nem a Magyar, hanem a nyugati médián szocializálódott, és idősebbekknél a komcsi tv-n nevelkedetteknél nagyon nagy bajok vannak.Hozzá tartoznak a liberális full fasiszták /lsd svédország/ .Nevetséges egybe írni a két szót de ez van. De eltértünk a témától.
A tájékozatlanság és annak hirdetése károsabb mint a vírus ..... .
37.
37.
#36: Ne haragudj, úgy látom fogalmad sincs hogy működik a dolog.Így, ha nem bánod pár dolgot megosztanék veled.
1, A szolgáltatók nagyobb rohamra vannak felkészülve, mint pár skype-os tanóra.
2,Ha gáz van a szolgáltatással a szolgáltató lépni fog. Mint a T-mobil akit bírósági határozat ítélt el a P2P korlátozása miatt , csak szarnak rá.
Nyugodtan torrentezz /de inkább vedd meg a dolgokat/ nem fogod lassítani a netet.
36.
36.
frankdelgado
En odafigyelek, èjjel fogok torrentezni, nappal megnèzem ès nem terhelem a netet ezekkel sztrímelős xarokkal. Hadd tanuljamak az aprósàgok zavartalanul.
35.
35.
delphijos
#34: De ahol lassú a net, ott amúgy sem a jobb stream megy....
34.
34.
#33: Barátnőm pl a gépének az asztalán horgol és naphosszat megy neki a netflix és a kábel egyenesen az agyába van belekötve. Ráadásul felénk tényleg szar a net is, csúcs időszakokban kijárási tilalom nélkül is lassú. Szerencsétlen Ori 2-t vagy 14 órát szedhettem, pedig 15 giga a játék, a net meg 200 mbit papíron. Ez napokkal az előtt volt, hogy kitalálták az otthon maradást.

Elméletben az én térségemben lehet haszna ennek a terhelősdinek, mert nekem még a gamekapocs is lassan frissítget itt néha momentán.
22.
22.
#9: Ez pont nem az.
A Magyar hozzászokott, hogy több forrásból tájékozódjon.Jelen esetben az EU parázik, hogy nem fogja bírni a net.Közben a szolgáltatók pedig azt nyilatkozzák, hogy még az esti forgalmat sem éri el a használat.
Vagyis az EU egyáltalán nem nézett utána a dolgoknak.Esetleg ahogy előttem írta egyik fórumozó társam, energia spórolás miatt lehet.Csak nem azt nyilatkozzák.
20.
20.
Ooorky
#19: Nagyon messze vagyunk már attól, hogy 9 éve beállt az EU hálózat 1 World of Tanks patch-től, amit egyszerre 10 millióan akartak letölteni :-)
19.
19.
GAMEROD
Európai bizottság is csak ilyen értelmetlen fasságokkal tud foglalkozni. Különben is kiderült hogy meg se közelíti az átlag esti-éjszakai csúcs adatforgalmat ez a távmunka dolog. És ha valakinél beüt a krach és elszáll a net, akkor mit csinál? Kapja majd a fegyelmit?
18.
18.
Energia spórolás!Ha ne adj isten olyan helyzetbe kerülne a gazdaság hogy naponta 1-2 órára biztosít áramot akkor ez legyen a legnagyobb problémátok!
Jaj 720p ben megy csak az a szar amit nezni akarok!
13.
13.
GAMEROD
Ez már nem a betárcsázós korszak amikor estére használhatatlan volt a net, mert sokan voltak rajta. Ennyi erővel maga a youtube leterhelhetné az egész netet mert milliárdszámra töltik fel és le a videókat. Meg se győződtek róla hogy valóban lassítaná -e, csak úgy ki lett találva. Esetleg a mobilnetet lassítaná, de az nem mindenhol lenne olcsó mulatság, ha azon kéne dolgozni. A munkaanyagok 70%-ka pedig inkább pár kilobájtos szöveg meg táblázat. Ha ez lebénítaná a mostani internetet az elég szégyen lenne még egy mezei szolgáltatónak is.
12.
12.
Nagyon jó, én meg úgy döntök, hogy akkor most a koronavírus miatt 25%-al kevesebbet fogok nekik fizetni...?
10.
10.
Obi Wan Kenobi
#4: Itt a másik. Csak neki legyen jó, többi nem számít.
9.
9.
Obi Wan Kenobi
#6: Tipikus magyar mentalitás. Ismerem már, mióta 6 évet lehúztam a turizmusban.
6.
6.
GAMEROD
Ez már megint egy baromság. Egy az, hogy rohadt kevés olyan munkatípus van, amit akár otthonról is el lehetne végezni, másrészt a vállalatok is ugyanazt az internetet használják, tehát tökmindegy hogy otthonról vagy onnan generál valaki adatforgalmat. Ha esetleg intranethez csatlakoznának otthonról az sem akkora láblövés az internetnek mint a napi szintű többszáz-ezer új felhasználó.
5.
5.
csongor1996
PC-n így is csak 720p-ben tudom nézni...
3.
3.
A hírhez tartozik
"Arról továbbra is megoszlanak a vélemények, tényleg kell-e ekkora szigor, a British Telecom például nemrég jelezte, hogy ugyan valóban megugrott náluk a napközbeni internetforgalom a távmunkának köszönhetően, de ez a nagyjából 60 százalékosra tehető növekedés még csak nagyjából fele az átlagos esti terhelésnek, és meg sem közelíti azt a 17,5 Tb/s értéket, amit jelenleg házon belül a plafonnak tartanak."

Megint okoskodnak, fontoskodnak feleslegesen.
1.
1.
Ooorky
Hova rontja? Eddig is 4K-ra kellett előfizetni, hogy ~1080p-s youtube minőséget kapjak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...