A virtuális térben folytatódik a Forma-1

Habár a valódi F1-es futamok szervezői a koronavírus elleni óvintézkedések miatt lefújták a hagyományos versenynapokat, a sport rajongói mégsem maradnak szórakozás nélkül. Az elmaradt versenyeket online, szimulátorokban pótolják.

A koronavírus alaposan keresztbe tett a legtöbb sporteseménynek, ez alól pedig a Formula-1 versenynapjai sem kivételek. Az eredeti tervek szerint ezen a hétvégén futott volna a Bahreini Nagydíj, ezt azonban elhalasztották, s egészen valószínű, hogy hasonló sorsra kerülnek a közeljövő további futamai is.

Szerencsére nincs minden elveszve, hiszen a technológia és a videojátékok ismét megmentik a napot! Az eseménysorozat szervezői elhatározták, hogy a kiesett futamok helyett a virtuális térben rendeznek versenyeket, ezzel szavatolva azt, hogy a motorsport rajongóinak be legyen biztosítva a megszokott szórakozásuk.

A Virtual Grand Prix néven futó széria a Codemasters hivatalos játékában, az F1 2019 PC-s változatában kap helyet, és számos olyan világhírű pilóta is rajtrácshoz áll majd, akik nevét a valódi futamokról ismerhetjük. A versenyzők egyenlő esélyekkel, vagyis egységes teljesítményű autókban indulhatnak, a pole pozíciót pedig a futamot megelőző időmérő dönti majd el. Érdemes megemlíteni, hogy ezek az online versenyek nem számítanak bele a valódi versenysorozat állásába, a céljuk pusztán a szórakoztatás.

Az első ilyen futamot ma este 9 órától követhetjük a Formula-1 YouTube, Twitch vagy Facebook csatornáin, illetve az F1.comon. A közvetítés nagyjából másfél órán át fut majd, ugyanis 50 százalékkal rövidített, 28 körös versenyre számíthatunk. Az eseményt Wéber Gábor és Ujvári Máté magyar nyelvű kommentárja mellett élőben nézhetjük az M4 Sport tévécsatornáján is.

12 komment - szólj hozzá!