Zajlik a PC-s Project xCloud tesztelése

Androidos és iOS-es mobilkészülékeken jelenleg is kipróbálható a Project xCloud korai változata, a Microsoft azonban házon belül már teszteli a felhőalapú szolgáltatás PC-s változatát is.
  • Írta: szlav

Kommentek

#40
#39: Csak ezen kár matekozni. Igen, vannak olyan területek ( mint ez ) ahol exkuzivitással is megy a verseny. Hús, kenyér stb... példák persze hogy sántítanak kicsit. De olyan van hogy egy üzletlánc xy márka forgalmazásának jogát “megveszi”. És mondjuk Levi’s farmert csak a Tesco árul, a Lidl nem. ( szándékosan hülye példa, hogy ne ebbe kössünk bele ) Hogy ezzel is oda csábítson. Ha Levi’s kell, oda kell menned. Aztán vagy bejön vagy nem. Ha a Levi’s látja hogy nem megy az eladás, majd lép... vagy ha a Tesco szerint nem hoz elég vásárlót akkor meg ő... Értem én a mondást hogy a “minőséggel” versenyezzenek, de itt nem csak ez a lehetőség van. Tetszik, vagy sem el kell fogadni. Végső soron a választék is a “minőség” része.
#39
Törölt felhasználó
#38: Részben igazad van.De itt per pill nem az a helyzet, hogy pl a Now nem akarja a játékokat a szolgáltatásába.Hanem hogy nem kapja meg.Így azért már árnyaltabb.Versenyhelyzet tényleg akkor lenne , ha az áraikban és minőségükben versenyeznének.Nem a játékgyártók döntenék el, melyik jövedelmezőbb nekik.Hisz már egyszer megvetted a játékot.Tudom jogi vita stb... .
#38
#37: Igen, csak a boltokban is kapsz párizsit (játék), csak épp az egyikben picket, a másikban ságát nem, a harmadikban pedig kézműves luxuszerszámpárizsit kapsz. MINDEN így működik, ahol szolgáltatást vagy terméket adnak el. Még a mozik is így működnek mert nem vesz meg mindenki minden filmnek vetítési jogot, stb.
Én amíg pösti voltam, kifejezetten aktívan jártam a Duna Plázába pl. mozizni, mert ott voltak angolul, feliratosan sokszor olyan filmek, ami egyébként mindenhol máshol szinkronos volt. Bár keseregtem rajta, hogy a faszért kell szinkronizálni, eszembe nem jutott komolyabban felháborodni azon, hogy a hozzám legközelebb eső (Corvin egyébként) mozi, miért nem teszi ezt meg, hogy nekem könnyebb és egyszerűbb legyen. Olyan dolgot kérsz számon a játékiparon és annak szereplőin, ami máshol fel se tűnik.

(örülök, hogy a "te" dolgot nem vetted magadra és megértetted, hogy általános alany, nem kifejezetten neked szól a negatív hangnem. pacsi ezért)
#37
Törölt felhasználó
#36: Nem értek veled egyet. Ez nem verseny amiről beszélsz, hanem a piac feldarabolása.A fodrász hasonlat sántít picit, mert ugyanazokat az anyagokat használják /max márka más/ , és a tudásuk dönt nem az anyagok.
Inkább bolthoz hasonlítanám.Egyikben kenyeret kapsz , másikban tejet, harmadikban húst.Igazából miért is járna nekem mindhárom termék 1 helyen igaz?Ahogy írtad rém egyszerű, csak tejet meg kenyeret veszek , mert hús minek.Vagy drága lenne a benzin 3 helyre szaladgálni folyamatosan.
#36
#33: De, ez verseny. A szolgáltató versenyez a fejlesztők, kiadók kegyeiért, ajánlatokat tesz, azok elfogadják vagy nem és számodra is fel van ajánlva egy szolgáltatás, ami neked megfelel vagy nem. Te pedig "rinyálsz", mert nincs "egy gyűrű mind felett", aki elédrakná a világ összes játékát egy helye, lag mentesen, geci olcsón. Mert neked (nem csak neked szól, félre ne értsd... általánosító alany) minden jár ugyebár. Ha van 3-4 szolgáltató, kiválasztod az 1-2 legjobbat, fizetsz, a többi megdöglik ha még van pár millió ember aki így gondolkodik. A legjobbak megmaradnak, amik pedig olyat szolgáltatnak vagy úgy, hogy azárt az emberek nem fizetnek, mehetnek a picsába. Rém egyszerű. MINDEN ágazat így működik. MINDEN szolgáltató így működik. Ha egy fodrász olyan szereket használ, ami neked nem tetszik, nem mész oda, és megkeresed azt, aki számodra megfelelőt használ. Nincs egy baszott nagy fodrász, ahol 10 millió fodrász dolgozna egyszerre és használna 6000 féle márkát, amivel megmossa a retkes hajunkat.
#35
Törölt felhasználó
#34: Mai hír a stadia.... .Sokszor nem, sokszor igen... .
#34
#33: Ez viszont soszor nem a szolgáltatón múlik...
#33
Törölt felhasználó
#32: A verseny mindig jó.Csak az nem verseny , ha egyiken ez a játék fut a másikon az, a harmadikon meg amaz.Azért 3-ra előfizetni... .
#32
Szerintem a gémereken kívül nincs még egy olyan dilettáns fogyasztói réteg, aki amiatt hisztizne, hogy minek a több szolgáltató és szolgáltatás... Hát b*sszátok meg... Nem az a jó, ha van verseny? Ha árban és szolgáltatás minőségben versenyeznek a pénztárcátokért és aki esetleg szarul csinálja az kibukik, aki pedig jobban az megmarad?
#31
Geforce Now-ról annyit, hogy nekem bejön a dolog és hajmeresztően jól működik. Így hidd el, hogy ide belépsz, amikor játszok, toljuk két órát közösen és utána nem mondod meg, hogy cloud gaming volt, vagy élőben futott a gépemen. És olyan hűdedurva, megabrutál net sem kell hozzá. De ja, most nem lehet előfizetni, amíg nem építenek egy nagyobb kapacitást hozzá, mert ez teltházas. A másik meg, hogy szerintem fő a fejük most a játékok miatt is rendesen.

Nem csodálom, hogy ezt a founders 5.49€ havonta dolgot momentán nem folytatják tovább. Én ezt benyomtam már decemberben és egy éves ciklusra volt ez az ajánlat, úgyhogy 12 hónapig annyi. Viszont érdekes, hogy akkora arcok meg voltak mellé, hogy a 90 napos próbaidőt az után is odaadták, hogy megkötöttem velük az előfizetést. Ennek értelmében előző pénteken kellett nekik az elsőt fizetni, (azt is baszták levonni) és 12 idő még vissza van ezen az áron.

Aztán szerintem, amikor visszatérnek az új kapacitással, majd elő lehet megint fizetni, csak akkor legalább egy áremelést bele kell, hogy rakjanak. Amúgy a fő játékplatformom a saját gépem, amit mindig gyúrok is, ez a geforce now csak mellékes okosságnak van. De hiába, régi gyerek vagyok én, lehet a világ legyeszerűbb dolga a game streaming, de akkor is fut a laposon a Cyberpunk és ez akkor is valami. A jópofa + praktikus dolog akkor kezdhet el komolyodni, amikor év végén 3080 Ti lesz a geforce now gépekben, a sajátomban meg Voodoo 2.
#30
#28: A “minek több szolgáltató” téma meg azért felesleges, mert mindenhol ez van. Hogy lenne ? Ha valaki kijön egy ilyennel akkor a többi cégnek tiltsák meg ? Meeting szolgálatás is egy csomó van.... collaboráció, távoktatás, stb... ( példák a mostani helyzetre ) de akár streaming video, zene.....
Persze ha egy van, az egyrészt kényelmes, de mellette meg nincs választásod sem. Ha valami nem olyan benne, akkor is el kell fogadnod. Ezen kár matekozni...
#29
#28: Minek kell több szolgáltató? Te magad mondtad, hogy a Now-ra már regisztrálni sem lehet. Nem mellesleg jó esély van rá, hogy az Xcloud egy szintúgy minőségi szolgáltatás lesz. Én mint Xboxos felhasználó kifejezetten örülök neki és hasznosnak is találom, mert tuti, hogy használni fogom ezt a szolgáltatást amint élesedik, ugyanis az összes játék elérhető lesz rajta ami digitálisan megvan nekem az xboxos profilomra. Szerintem ez az xboxos felhasználóknak egy alapból win-win szituációt eredményez...
#28
Törölt felhasználó
#27: Szerintem is engedjük el.Rossz volt a megfogalmazás.Nem a ps-en volt a hangsúly hanem a megszállottakon.Mindegy is hagyjuk.
Xcloud-os téma, ahol a Now-t dicsértem.És picit fel is háborít, hogy veszik ki belőle a játékokat.Majd csinálnak egy sajátot.Lehet az Xcolud pont nem ezekhez tartozik, de akkor sem értem minek kell több szolgáltató.Semmi bajom nem lenne, ha minden szolgáltatónál minden játék rendelkezésre állna.Csak jelenleg nem úgy néz ki a dolog.
#27
#24: Engedjük el a dolgot, de a “ Elhiszem sok emberkének ez nem tetszik, pláne a PS megszállottaknak” megjegyzést nem tudom akkor hogy lehet máshogy érteni....
#25
#23: Meglestem, jogos. Köszi a helyesbítést.

Teljesen mindegy az ár szerintem. Messze a leginkább kultúrált streaming ajánlat (bár szerintem a Now se rossz, igaz a stream része számomra idegesítően lassú, de ez nem a streaming hibája, mert a játékok töltési idejét nem igen befolyásolja (gondolom).
#24
Törölt felhasználó
#20: Dehogy akartam ráhúzni.Úgy látszik, hogy nagyon félreérthetően fogalmaztam akkor.Az meg , hogy magára veszi valaki, arról nem tehetek.Különben nem rá gondoltam, azt sem tudom kik irkálták.Egyáltalán nem akartam vitát elindítani.De most már nem bánom.
#23
#22: tevedes, 1 millio regisztralt felhasznalot, nem elofizetot. Nem nehez ha ingyen van egy 5ezer dollaros virtualis jatekpc...
#22
#21: Hááát. Nem tudom. Utolsó szám ami nekem rémlik, hogy elérték az 1 milliót. Ez volt talán 2019 év vége fele. A Geforce Now egy hét alatt szedett össze 1 millió előfizetőt.
#21
#20: Főleg, hogy a legelterjedtebb streaming szolgáltatás pont Ps-es :D