A Stadia magához édesgeti az indie alkotókat

A Google felhőalapú játékszolgáltatása a nagy címeken túl már az indie irányába is kacsintgat, és ösztönző programmal szólítja magához a tapasztalt fejlesztőket, hogy együtt bővítsék a kínálatot.

A Stadia a kis stúdiók meghódítását tűzte zászlajára, és ehhez minden segítséget szándékában áll megadni Stadia Makers elnevezésű ösztöndíja segítségével. A támogatás tartalma legfeljebb öt fejlesztői csomag, egy előre meg nem határozott pénzbeli összeg és a Unityvel kapcsolatos technikai segítségnyújtás. 

Utóbbira szükség is van, mert az elvárás a Unity 2019.3 vagy későbbi keretrendszer használata a játékok elkészítése során. A Google további kérése, hogy a játék megjelenése az idei évre, vagy legkésőbb jövőre legyen időzítve és az első naptól elérhető legyen a célplatformon. Ugyanakkor az exkluzivitás nem feltétel.

A program független, tapasztalattal rendelkező fejlesztőket céloz és a Stadia hivatalos oldalán lehet rá jelentkezni. Érdekesség, hogy nemrég épp arról cikkezett a sajtó, hogy a Google nem áll túl rózsásan a független csapatok elcsábításával.

9 komment - szólj hozzá!