Oktatócsomagokat ajándékoz a Minecraft

  • Írta: nodae
  • 2020. március 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A koronavírus-járvány miatt sok gyerek rekedt otthon, és ez mind a tanulás, mind a kicsik lekötése szempontjából okozhat problémát. A cél most az, hogy értelmes időtöltésben tudjanak elmerülni, és a Minecraftnak van is egy ötlete.

A kreatív játszótér már bizonyította, hogy oktatási célokra is alkalmas: mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2016 óta létezik az osztálytermekre szabott változata, a Minecraft: Education Edition. Ebben akár 30 diák dolgozhat együtt feladatokon, miközben az oktató NPC-k és virtuális iskolai táblák segítségével kommunikálhat velük, valamint rendelkezésére áll egy tantervi segédlet is. A program kulcsrakész tananyagokat nyújt számtalan tárgyban, legyen az történelem, művészet vagy programozás.

A licenccel rendelkező felhasználók most díjmentesen juthatnak hozzá olyan anyagokhoz, ami például a nemzetközi űrállomás virtuális bebarangolását vagy az emberi szem működésének mélyebb megértését segítik. Az anyagokat a Minecraft Marketplace oldaláról lehet letölteni.

Phil Spencer, az Xbox első embere így nyilatkozott: "Tisztában vagyunk a játékok közösségmegtartó és örömforrást nyújtó szerepével ebben a stresszes és elszigetelt érzésekkel teli időszakban, és jelenleg is minden csapat azon szorgoskodik, hogy a játékosaink mellett álljunk. Úgy hiszem, ha valamiben, akkor a játékokban megvan az a különös erő, ami összehozza az embereket, szórakoztat, inspirál, és kapcsolatot teremt, mindez pedig soha nem volt olyan valóságos, mint amit a jelen körülmények között látunk. Sokan a játékokhoz fordulnak az önkéntes karantén idején abból a célból, hogy barátaikkal napi kapcsolatban maradhassanak, és emiatt általában véve is kiugró a termékek iránti kereslet."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...