Az Animal Crossing miatt jobban fogy a Switch

A Nintendo konzolja most jobban fogy, mint bármikor korábban. Még a megjelenéskori eladásokat is sikerült túlszárnyalni Japánban az új Animal Crossingnak köszönhetően, amely ezzel minden idők legsikeresebb Switch-terméke.

A legújabb kimutatások alapján már kijelenthetjük, hogy a legújabb Animal Crossing képes önmagában eladni a gépet. Japánban óriási rajongás övezi a játékot, így veszik is a Switcheket, mint a cukrot: számszerűsítve ez több mint 392 ezer eladott Switch- és Switch Lite-modellt jelent, azaz nagyjából 60 ezerrel több példány fogyott a konzolból, mint a megjelenés idején. 

A játék sikerét azonban kár lenne pusztán a japán ízlésnek betudni, ugyanis a briteknél is tombol az őrület és jelen pillanatig a legkeresettebb Switch-exkluzív az Egyesült Királyságban. Ezen túl érdekes információ, hogy már most, az első héten több példányt adtak el a szigetországban, mint az előző részekből összesen. 

További európai és amerikai statisztikákat egyelőre nem ismerünk, de a hype miatt nagy valószínűséggel mind az öreg kontinensen, mind a lehetőségek hazájában bekerül a top 10 bestsellerek sorába.

14 komment - szólj hozzá!