Death Stranding-utalás a legújabb Half-Life-ban

Még csak két napja, hogy a Half-Life: Alyx elstartolt, egy játékosnak máris sikerült egy másik címre utaló objektumra bukkannia. Vajon mi a kapocs a két univerzum között?

Amikor közzétették a Death Stranding steames megjelenésének dátumát, a trailerben több Half-Life univerzumra utaló elem is látható volt, úgy mint a Gravity Gloves és a Headcrab. Ezek a tárgyak bónuszt adó extraként kerülnek a PC-verzióba, a pontos funkciójukról azonban még nem tettek közzé információt. Hideo Kojima, a Death Stranding megalkotója Twitterén is kiemelte, valamint képekkel illusztrálta a trailerben látható Half-Life-cuccokat. Egy csodálatos barátság kezdete lehet e tisztelgés a Steam mögött álló Valve felé, akiknek a Half-Life megszületését is köszönhetjük.

Az amerikaiak nem is voltak restek viszonozni a kedves gesztust. Tegnap este egy Reddit-felhasználó screenshotjából megtudhatta a világ: az Alyxban is felfedezhetőek a Death Stranding nyomai egy cargo doboz és egy pár csizma képében. A dobozon a BRIDGES logó valamint a jellegzetes sárga ragasztószalag látható, mellettük pedig az ismerős sárga talpú lábbeli hever. Az új Half-Life nyolcadik fejezetében bármelyik szemfüles játékos rájuk bukkanhat, így a találatot már többen is megerősítették.

2 komment - szólj hozzá!