Meghalt Landon Montgomery, a Gearbox alapítója

  • Írta: szlav
  • 2020. március 26.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Landon Montgomery elsősorban a Gearbox Software társalapítójaként került be a köztudatba, hiszen itt olyan franchise-okon dolgozott, mint a Half-Life, a Halo, a Borderlands vagy éppen a Brothers in Arms.

Gyászol a videojátékos világ, miután a Gearbox Software közzétette Landon Montgomery halálhírét. A vállalat társalapítója és egykori vezető menedzsere az 1999-es starttól kezdve több mint 11 éven át egyengette a stúdió és az ott készülő játékok útját, ez alatt az idő alatt pedig olyan sikercímekkel dolgozott, mint a Half-Life: Opposing Force, a Halo: Combat Evolved, a Borderlands, a James Bond: Nightfire vagy a Brothers in Arms: Road to Hill 30.

Montgomery a nagybetűs videojátékos karrierjét egyébként a Bethesdánál kezdte, ahol vizuális művészként és pályadizájnerként dolgozott a The Elder Scrolls Adventures: Redguard és An Elder Scrolls Legend: Battlespire DOS-játékokon. Innen vezetett az útja a Gearboxhoz, de az utóbbi években megfordult az H1Z1 fejlesztőcsapatánál és az NVIDIA-nál is.

Érdemes ellátogatni Randy Pitchford Twitter-fiókjára, a Gearbox vezérigazgatója ugyanis egy csokornyi rövid, szívmelengető anekdotával emlékezett meg a barátjáról. Találhatunk itt történeteket hosszú, hajnalba nyúló kemény munkáról, de olyan óriási mérföldkövekről is, mint amikor Montgomeryék elhappolták az év játéka-díjat a Quake 3, az Unreal Tournament és a Ghost Recon elől.

11.
11.
Gerzson95
Ez aztán a logika. Mára is elég volt az internetből. Pedig messze se kellett "mennem". Pszichopata vagy.
8.
8.
Gerzson95
Marha vicces mondhatom.... idióták.
4.
4.
latis666
Tök jó lett volna a hírbe beleírni mikor született,hány éves volt ,miben halt meg hol élt.
3.
3.
markoci555
pont most játszom a brothers in arms-al, hát elég keményen kimaradt a gyerekkoromból, pedig igazán jó kis felüdülés az alap híresebb játékok után egy kicsit stratégiásabb fps
borderlands meg örök kedvenc
1.
1.
feher576
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...