Meghalt Landon Montgomery, a Gearbox alapítója

Landon Montgomery elsősorban a Gearbox Software társalapítójaként került be a köztudatba, hiszen itt olyan franchise-okon dolgozott, mint a Half-Life, a Halo, a Borderlands vagy éppen a Brothers in Arms.

Gyászol a videojátékos világ, miután a Gearbox Software közzétette Landon Montgomery halálhírét. A vállalat társalapítója és egykori vezető menedzsere az 1999-es starttól kezdve több mint 11 éven át egyengette a stúdió és az ott készülő játékok útját, ez alatt az idő alatt pedig olyan sikercímekkel dolgozott, mint a Half-Life: Opposing Force, a Halo: Combat Evolved, a Borderlands, a James Bond: Nightfire vagy a Brothers in Arms: Road to Hill 30.

Montgomery a nagybetűs videojátékos karrierjét egyébként a Bethesdánál kezdte, ahol vizuális művészként és pályadizájnerként dolgozott a The Elder Scrolls Adventures: Redguard és An Elder Scrolls Legend: Battlespire DOS-játékokon. Innen vezetett az útja a Gearboxhoz, de az utóbbi években megfordult az H1Z1 fejlesztőcsapatánál és az NVIDIA-nál is.

Érdemes ellátogatni Randy Pitchford Twitter-fiókjára, a Gearbox vezérigazgatója ugyanis egy csokornyi rövid, szívmelengető anekdotával emlékezett meg a barátjáról. Találhatunk itt történeteket hosszú, hajnalba nyúló kemény munkáról, de olyan óriási mérföldkövekről is, mint amikor Montgomeryék elhappolták az év játéka-díjat a Quake 3, az Unreal Tournament és a Ghost Recon elől.

11 komment - szólj hozzá!