Játékkiadásba vág az Epic Games

Az Epic Games bejelentette, hogy belevág a játékkiadói tevékenységbe, ennek nyomán pedig már meg is állapodott három csapattal: a cég szárnyai alatt készül a Remedy, a Playdead és a gen Design új játéka is.

Az Epic Games Publishing első játékait a Remedy (Control), a Playdead (Limbo, Inside) és a gen Design (The Last Guardian) szállítja majd. A cég a bejelentés szerint igyekezett "fejlesztőközpontú" megállapodást kötni a partnereivel, amely jóval gálánsabb a játékok készítőivel, mint a hagyományos kiadói modellek.

Eszerint az Epic Games Publishinggel megállapodó fejlesztőcsapatok 100 százalékban megtarthatják a játékukhoz kapcsolódó jogokat, valamint teljes kreatív szabadságot kapnak, a kiadó nem szól bele semmibe a munkálatok során. Ennek ellenére a költségeket teljes mértékben ő állja, a fejlesztéssel és a marketinggel felmerülő kiadások is az Epicet terhelik majd. Végül a fejlesztők a nyereségből is tisztességes hányadot tehetnek zsebre: ha a költségek megtérültek, a profitnak legalább a felét ők vihetik haza.

A játékokról további részleteket nem tudtunk meg, annyi viszont biztos, hogy multiplatform anyagokról lesz szó, ami a PC-n jó eséllyel Epic Games Store-exkluzivitást jelent. A Remedy sajtóközleményéből az is kiderült, hogy a finn csapat két következő generációs játékra írt alá az Epicnél: az egyik egy nagyobb AAA-cím (feltehetően az, amelyikről már korábban is szót ejtett a cég), a másik pedig egy kisebb, de ugyanabban az univerzumban játszódó projekt.

11 komment - szólj hozzá!