HWSW: Rekordot döntött a magyar internet

Múlt szombaton rekordforgalmat bonyolított a legnagyobb magyar független internetes adatkicserélő központ. A forgalomnövekedés egyelőre, úgy tűnik, megállt, de a beszámolók szerint még mindenkinek bőségesen van tartaléka.

A múlt hét végén megdőlt a mindenkori adatforgalmi rekord az egyik legnagyobb független magyar internetes adatkicserélő központban - a Budapest Internet Exchange (BIX) üzemeltetői március 21-én, szombat esete 252,7 Gbps csúcsforgalmat regisztráltak (a korábbi rekord 245,9 Gbps volt). Bár a BIX a teljes magyar internetes forgalomnak csak körülbelül 15-20 százalékát bonyolítja, a többi a szolgáltatók saját központjain keresztül zajlik, a statisztika arányaiban jól mutatja, hogy a koronavírus okozta social distancing jelenség milyen hatással van az internethasználati szokásokra.

A BIX forgalma március 18. és március 24. között

A szombat esti forgalmi rekord egyben abból a szempontból is beszédes, hogy a bár a távmunka és távoktatás a korábbiaknál nagyobb forgalomterhelést jelent hétköznaponként is, valójában továbbra is a hétvégi időszak és az esti órák hozzák a csúcsot. Vagyis azok az otthon maradt emberek, akik korábban valamilyen társasági tevékenységet választottak szombat esténként, most az interneten tartják a kapcsolatot vagy múlatják az időt - jellemzően valamilyen streaming tartalomfogyasztással.

Erről is a Netflix tehet - további részletek a HWSW cikkében!

16 komment - szólj hozzá!