Elite: Dangerous - nyáron érkeznek az anyahajók

Hosszas várakozás után úgy tűnik, hogy nyáron végre megérkeznek az Elite: Dangerous anyahajói, melyekről megtudtunk pár izgalmas részletet is. A Frontier két bétateszttel teszi próbára a hatalmas bestiákat.

Hamarosan új értelmet nyer a végjáték fogalma az Elite: Dangerousben. A Frontier Developments űrszimulátorába hamarosan megérkezik a Fleet Carrier update, amely valódi anyahajókat, komplett mozgó bázisokat ad a veterán játékosok kezébe. A frissítésről már a tavalyi Gamescomon is láthattunk felvételeket, most azonban új részleteket osztottak meg a fejlesztők.

Megtudhattuk például, hogy egy ilyen monstrum megvásárlása nem kevesebb, mint ötmilliárd kreditbe fáj majd, annak fenntartása pedig további költségekkel jár. A tizenhat leszállópaddal és 500 fényéves FSD-hatótávval rendelkező anyahajókat persze nem véletlenül nevezhetjük mozgó bázisoknak: minden javítást, tankolást és egyéb tennivalót elvégezhetünk majd rajtuk, ha pedig mások is pénzt költenek az anyahajónkon, az összeg egy részét zsebre tehetjük majd.

Szükségünk is lesz erre, hiszen hetente kell fedeznünk a hajó szolgáltatásait és az ott dolgozók fizetését. Ha ezt elmulasztjuk, el is veszíthetjük a hajónkat, azt pedig alkatrészeire bontva elárverezhetik az orrunk előtt. A hajó mozgatásához egy különleges üzemanyagra, Tritiumra lesz szükségünk - nyilvánvalóan ennek beszerzése sem lesz olcsó mulatság.

A frissítés a tervek szerint júniusban élesedik, de már előtte kipróbálhatjuk az újdonságokat. Április 7-én a PC-s játékosok vehetnek részt az első nyílt bétatesztben, májusban pedig a PlayStation 4-es és Xbox One-os pilóták is csatlakozhatnak a második körhöz.

5 komment - szólj hozzá!