Most a Dragon's Lairt szemelte ki a Netflix

Élőszereplős filmet készít a kultklasszikussá vált Dragon's Lair alapján a Netflix, amelyben Ryan Reynolds alakíthatja majd a főszereplőt. Ha minden jól megy, a színész producerként is részt vesz a munkálatokban.

Újabb videojátékot dolgozna fel a Netflix, először a The Hollywood Reporter számolt be róla, majd a szolgáltató is megerősítette, hogy élőszereplős filmet készít a Dragon's Lair alapján. A főhős, Dirk the Daring szerepére Ryan Reynolds jelentkezett be, aki producerként is részt venne a munkálatokban - vele jelenleg is tárgyal a szolgáltató.

A Dragon's Lair Don Bluth és Rick Dyer munkája, és eredetileg 1983-ban jelent meg a játéktermekben. A LaserDisc-alapú technológiának hála jóval részletesebb látványt tudott felmutatni a kor videojátékainál, lényegében egy interaktív rajzfilmmel volt dolgunk, amit később számos másik platformra, például PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Switchre is portoltak.

A Dragon's Lairt nem először próbálják adaptálni: 1984-ben az ABC készített egy rövid életű rajzfilm-sorozatot belőle, 2003-ban pedig képregény is érkezett hozzá. A készítők 2015-ben crowdfunding kampány(oka)t indítottak annak érdekében, hogy egész estés rajzfilmet készíthessenek a Dragon's Lair alapján, és bár másodjára sikerült is a gyűjtés, erről a projektről nemigen hallottunk azóta.

2 komment - szólj hozzá!