Könnyebb lesz beletanulni a Crusader Kings III-ba

A Paradox Interactive játékait az összetett játékélményért szokták szeretni, ám ugyanez ijesztően hathat az új játékosokra. Hogy a tanulást könnyebbé tegyék, a fejlesztők egy átláthatóbb oktatórendszert terveznek a Crusader Kings III-ba.

A Paradox Interactive stratégiai játékai gondosan megtervezett, összetett rendszereikről híresek. Ugyanakkor épp ezért sokan, főleg az újoncok, elidegenítőnek is találhatják a játékokat, hiszen  nagyon rá kell szánni az időt, hogy megismerjük őket – és még több idő kell, hogy profik is legyünk bennük. A fejlesztők ezért szeretnék megsegíteni a kezdőket a Crusader Kings III-ban.

Legújabb fejlesztői videójukban többek között bemutatják az új oktatósegédletet is. Az új interfésznek hála a még mindig komplex játék megismerése nem lesz komplex, nem kell többé a tooltipek billentyűkombinációját keresgetni. A Crusader Kings III-ban egy irányított tutorial is helyet kap a korábbi menüalapú helyett, a tippeken belül is megvizsgálhatóvá válnak egyes kérdéses kifejezések, és a játékbeli figyelmeztetések is sokkal követhetőbbek lesznek.

A videóban emellett hallhattok még zsoldosokról, hódításról és polgárháborúkról is. A Paradox Interactive tavaly november óta havonta osztja meg a kulisszák mögötti és játékmeneti érdekességeket a készülő játékukról, így hasznos infókat tanulhatunk róla addig is, míg az év folyamán meg nem jelenik.

3 komment - szólj hozzá!