Brit toplista: szárnyalnak a dobozos eladások

Egy dologban biztosak lehetünk: a koronavírus és a vele járó bezárkózás jót tesz a videojáték-eladásoknak. Valószínű, hogy szárnyalnak a digitális tranzakciók is, de a brit toplista konkrét adatokat is tud közölni a dobozos eladásokról.

Mit csinál az ember, ha hirtelen túl sok szabadideje akad otthon? Beruház pár új játékra! A legutóbbi összesítés kimutatta, hogy az egekbe szöktek a fizikai eladások az Egyesült Királyságban, két hete háromszor annyi dobozos játék talált gazdára, mint az azt megelőző héten, ez a lendület pedig nem sokat veszített március végén sem.

Most ugyan nem érkeztek olyan nagyágyúk, mint a DOOM: Eternal vagy az Animal Crossing: New Horizons, de így is csupán 28 százalékot estek az összesített eladások - ez így is 340 ezer dobozos játékot jelent az Egyesült Királyság területén. Jól érzékelhető, hogy az említett két sikercím némileg veszített a kezdeti lendületén, hiszen a dobogó élére visszakerültek az olyan örök népszerűségnek örvendő címek, mint a Call of Duty: Modern Warfare vagy a FIFA 20.

Nem csak a szoftverek, de maguk a konzolok is megújult népszerűségnek örvendenek. Hiába közeledik az Xbox One és a PlayStation 4 életciklusának a vége, a bezártság nagy úr. Ezt némileg reflektálja a GfK Top 40-es listája is, ahol számos olyan régebbi exkluzív feltűnik, mint a Forza Horizon 3, a Sea of Thieves, az Uncharted 4 vagy a Horizon: Zero Dawn - ezeket a játékokat gyakran megtaláljuk a konzolok mellé csomagolva.

 1. Call of Duty: Modern Warfare
 2. FIFA 20
 3. Animal Crossing: New Horizons
 4. DOOM Eternal
 5. Forza Horizon 4
 6. Grand Theft Auto V
 7. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 8. Crash Team Racing Nitro-Fueled
 9. Spyro Reignited Trilogy
 10. Red Dead Redemption 2
 11. Call of Duty: Black Ops 4
 12. New Super Mario Bros. U Deluxe
 13. Sea of Thieves
 14. Minecraft: Xbox Edition
 15. Star Wars Jedi: Fallen Order
 16. Just Dance 2020
 17. The Last of Us: Remastered
 18. Mario Kart 8 Deluxe
 19. Uncharted 4: A Thief's End
 20. Forza Horizon 3

9 komment - szólj hozzá!