A Steam kisebb változásokkal óvja a sávszélességet

  • Írta: gorien
  • 2020. március 31.
  • Hír
Link másolása
A kényszerű otthonlétet sokan valószínűleg játékokkal dobjuk fel, az viszont terhet ró az internetszolgáltatókra. A Steam módosít az automatikus frissítések működésén, de néhány tanácsot is adtak, hogy mi mit tehetünk a terhelés optimalizálásáért.

Mivel a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések sokunkat otthonmaradásra kárhoztat, az internetszolgáltatók nagyon is megérezték a megnövekedett terhelést. Erre már többen is reagáltak: a Netflix és a YouTube a képminőséget rontja, a PlayStation letöltéseit lassították, az és már a Microsoft is tett megelőző lépéseket az Xbox Live működése érdekében. A Steam nem tervez radikális változtatást, de pár módosítást már végeztek a letöltések priorizálásával, és néhány tanáccsal is szolgáltak, mi magunk hogyan óvhatjuk a sávszélességet.


A Steam a letöltés sebességén nem változtat, csak azon, hogy a program miként áll az automatikus frissítésekhez. E héttől kezdve csak olyan játékok autofrissítésébe kezd a Steam, amivel az elmúlt három napban játszottunk, és azokat sem az első csúcsidőn kívüli időszakra időzíti, hanem több napon osztja el. Persze ha elindítanánk egy játékot, ahhoz a frissítés egyből le fog töltődni.

Emellett a platform csapata több javaslatot is tett, hogy mi magunk hogyan ellenőrizhetjük az adatforgalmat. Például mi is ütemezhetjük az autofrissítések időszakát, hogy ne a nap közepén dolgozzon a Steam. A régen használt (de eltávolítani nem kívánt) játékok frissítését ki is kapcsolhatjuk, de akár saját sávszélesség-korlátot is beállíthatunk. Ezekről a funkciókról itt tájékozódhattok bővebben.

2.
2.
hedzsooo
Ez mondjuk lehtne mindig így vagy a későbbiekben szabályozható, beállítható egyénileg mert pl. akinek 1000+ játéka van a Steamen mint nekem, tökre feleslegesnek érzem hogy mindig mindent frissíteni próbáljon. :)
1.
1.
Zisten
PS4en ez van (kezdetek óta), amivel X ideig nem játszol azt nem frissíti.
Ebben az is jó, hogy a frissítésekkel nem vesztesz tárhelyet.
Minek letölteni egy 10-20-30GB adatot, ha úgyis csak egy hónap múlva tervezel játszani újra vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...