Jövőre érkezhet a Resident Evil 8

Újabb pletykák kaptak szárnyra a több forrás szerint is fejlesztés alatt álló Resident Evil 8 kapcsán. Ha hihetünk a szivárgásoknak, a jövőre megjelenő új epizód egészen formabontó lehet.

Mint minden pletykát, érdemes ezt is fenntartásokkal kezelni, habár érdemes megemlíteni, hogy a szivárgásokat közlő Aesthetic Gamer többször is szállított már pontos információkat a Capcom háza tájáról. Ezúttal a Resident Evil-széria új, számozott részéről van szó: nyílt titok, hogy már egy ideje fejlesztés alatt áll a sorozat nyolcadik számozott epizódja, de ha igazak a hírek, akkor az 2021 folyamán meg is jelenhet, s valószínűleg nem kell már sokat várnunk a hivatalos bejelentésre sem.

Ennél is izgalmasabb azonban a szivárogtató kommentárja, amely szerint a Resident Evil 8 elképesztően formabontó lehet - olyannyira meredek váltásra kell gondolnunk, ami esetlegesen fel is bosszanthatja a széria rajongóit. Aesthetic Gamer az eredeti Resident Evil 3 fejlesztéséhez hasonlította a nyolcadik epizód munkálatait, habár egyelőre nem árulta el pontosan, hogy mit ért ez alatt, úgyhogy ezt bátran nevezhetjük akár ködösítésnek is.

A pletyka szerint a fejlesztés 2016 végén vette kezdetét, azaz nagyjából akkor, amikor a stúdió az utolsó simításokat végezte a Resident Evil 7-en. Ez tehát azt jelenti, hogy ha a Capcom tartja a tempót és jövő év elején piacra dobja a játékot, akkor nagyjából négy-négy és fél évnyi fejlesztési ciklust tudhat majd maga mögött a projekt, ami abszolút valószerűnek tűnik.

Legutóbb januárban hallottunk pletykákat a Resident Evil 8 felől. Az akkori szóbeszéd szerint az új epizód a Resident Evil 7 mintáját követheti a belső kameranézettel. Tény, hogy ez 2017-ben szokatlannak hatott a fix kamerás és a TPS-nézetű epizódok után, de ha igazak a legújabb híresztelések, akkor valószínűleg ennél nagyobb formabontásra is számíthatunk.

14 komment - szólj hozzá!