A Niantic újabb módszerekkel segíti a játékosait

  • Írta: gorien
  • 2020. április 1.
  • Letöltés
Link másolása
A Pokémon Go és a Harry Potter: Wizards Unite fejlesztői új eszközöket vetnek be, hogy segítsék a játékosaikat. Mivel ezek a játékok a járkálást, a barangolást voltak hivatottak kihasználni, a járvány miatti otthonülés negatívan érinti a játékélményt.

A világ mondhatni most épp az ellentettje annak, mint amikor a Pokémon Go 2016-ban megjelent. Akkor az AR-játékkal a kézben rengeteg játékos mászkált a városokban, hogy levadásszák a digitális zsebszörnyeket, a koronavírus-járvány következtében bevezetett intézkedések azonban sokakat a lakásukba kényszerít. Mivel nem látni még, hogy a helyzet mikor változik, a játékot gyártó Niantic újabb és újabb módszerekkel próbál segíteni a felhasználóinak.

Korábban már írtunk róla, hogy a Niantic miket tervez, többek között például a pokémoncsalogató incense-eket is leárazták. A fejlesztők blogposztban számoltak be az újabb változtatásokról. Ezek közé tartozik, hogy az Adventure Sync már az otthoni mozgást is méri, így egy kis torna vagy házimunka is használható arra, hogy pokémontojásokat keltsünk ki. Hamarosan Raid Battle-öket vívhatunk barátainkkal az otthonunkból is, és azon is dolgoznak, hogy valós helyszíneket virtuális formában is meglátogathassunk.

Utóbbiban talán a Niantic segítségére lesz a 6D.ai, egy kiterjesztett valóságra szakosodott, feltérképező program fejlesztőcsapata, akiket a minap vásárolt fel. A program segítségével valós terekből nagyon gyorsan lehet digitális elemeket gyártani.

A Niantic a másik, valamivel kevésbé népszerű franchise-címéről, a Harry Potter: Wizards Unite-ról sem feledkezett el. Ebben a játékos közelében megjelenő bájitalok és varázsalapanyagok gyakoriságát növelték. A gyűjtögethető tárgyak a játékosok otthonában is megjelennek, ahogy a Pokémon Góban is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...