A Bethesda nem tart saját konferenciát az E3 helyett

Habár több kiadó és fejlesztő saját online konferenciával igyekszik pótolni az elmaradó, E3-as fellépést, a Bethesda már biztos nem lesz ezen cégek között. Ehelyett az előttünk álló hónapokra elosztva hallhatunk a játékaikról.

Amikor bejelentették az E3 lefújását, a legtöbb kiállító azonnal egy pótlólagos megoldás keresésébe kezdett – az Xbox például még aznap bejelentkezett, hogy online konferenciát tart. Úgy látszik, a Bethesda nem ezt az utat követi, de arra talán nem sokan számítottunk, hogy az E3 helyén keletkező űrt semmivel sem fogja kitölteni. Saját konferenciával legalábbis biztos nem.

Pete Hines, a Bethesda kommunikációs alelnöke Twitteren írt arról, hogy a világjárvány miatt számos nehézségbe ütköztek, és ezért döntöttek úgy, hogy ha már elmaradt az E3, akkor nem is készülnek nagy nyári show-val. Ennek ellenére készülnek infókkal a játékaikról, amiket a következő hónapok alatt nyilvánosságra is hoznak.

A találgatások szerint a 2020-as E3-on két játékukat biztosan láttuk volna, a GhostWire: Tokyót és a Deathloopot – ezek a tavalyi rendezvényen mutatkoztak be. Hines talán ezekre a játékokra célzott a tweetben; habár ezeknél is jobban várják az emberek a Starfieldet és a The Elder Scrolls VI-ot, kicsi az esélye annak, hogy ezekről beszélt volna. Persze kizárni még semmit nem lehet.

8 komment - szólj hozzá!