Hétvégére is jutott némi Resident Evil 8-pletyka

Habár AestheticGamer tweetjeit érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a Silent Hill-pletykái teljes tévútnak bizonyultak, a Resident Evil folytatását illetően egybevágnak más forrásokkal az értesülései.

Az úriember már korábban is szállított híreket nekünk az új Resident Evil kapcsán, ő szellőztette meg többek között azt is, hogy a folytatás már jövőre megjelenhet, és olyan meredek váltást ígér a korábbi részekhez képest, hogy akár fel is bosszanthatja a rajongókat. Akkor megígérte, hogy a Resident Evil 3 megjelenéséig csöndben marad a témát illetően, ezt pedig véresen komolyan vette, mert április 4-én már indította is a következő tweetfolyamot.

AestheticGamer forrásai között állítólag a Capcom tesztelői és a cég által kiemelt figyelemmel követett influnszerek szerepelnek, a friss értesülései pedig egyrészt egybevágnak a korábbi pletykákkal, másrészt pedig a VGC is meg tudta erősíteni azokat. Első körben például tisztázta, hogy a folytatást valóban Resident Evil 8-nak fogják hívni (ő korábban következetesen Resident Evil 2021-ként hivatkozott a játékra), leszögezte ugyanakkor, hogy a Capcomnál eredetileg nem a sorozat nyolcadik részének, hanem a Revelations-mellékágak folytatásának szánták a játékot.

Ez megmagyarázza azt is, hogy AestheticGamer miért hasonlította az eredeti Resident Evil 3 fejlesztéséhez az új rész munkálatait, annak idején ugyanis a harmadik rész is egy spinoffból avanzsált teljes értékű számozott folytatássá. Az informátor azt is leszögezte, hogy "egy igazi nyolcadik epizód" is fejlesztés alatt áll, amire éveket kell még várni, a Capcom viszont nem akart ilyen nagy szünetet az új részek között, ezért - és a tesztelők remek fogadtatása miatt - döntött úgy, hogy a Revelations 3 lesz a Resident Evil 8.

A szivárogtató szerint a Resident Evil 8 cross-gen játék lesz, és a korábbi pletykákkal összhangban újra megerősítette, hogy nem mindenkinek tetszik majd a belső nézetű anyag, az ugyanis a sztori, az ellenfelek, a játékmenet és a kinézet tekintetében komoly váltást jelent majd a korábbi felvonásokhoz képest. "A hallucinációk, az okkultizmus, az őrület és az, hogy senkiben sem bízhatunk", visszatérő toposzai lesznek a játéknak.

AestheticGamerhez állítólag egy gameplay jelenet is eljutott, ami szintén emlékeztet a korábbi szivárgásokra: ebben a főhős egy faluból próbál eljutni egy kastélyig, oda pedig több út is vezet majd, miközben mindenféle szörny, páncéllal és karddal felszerelt zombi, sőt egy boszorkány is zaklatja majd. A VGC szerint a főhős ismét Ethan Winters lesz - ez szintén rímel a korábbi pletykákra.

Mindez persze csak szóbeszéd, így kéretik fenntartásokkal kezelni a fent leírtakat, AestheticGamer viszont utalt rá, hogy ebben a hónapban többet is megtudhatunk majd az új részről. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

31 komment - szólj hozzá!