Jöhet még több Resident Evil-remake?

Vagy most már egy rendes számozott folytatást szeretnétek? - kérdezi a Capcom, egy kifejezetten az ázsiai piacra fókuszáló kérdőívben. Lehet, hogy az újrázott Resident Evil 3 vegyes fogadtatása miatt elbizonytalanodott a japán cég?

Amilyen fenomenálisan sikerült a Resident Evil 2 újradolgozott verziója, a játékosok egy része szerint a folytatásnak már nem sikerült maradéktalanul megugrani ezt a magasra tett lécet. Alig jelent meg a Resident Evil 3 remake-je, a Capcom máris a rajongókat kérdezi, milyen folytatást szeretnének a képernyőiken látni.

Mostanában amúgy is egyre nagyobb a zúgolódás egy esetleges Resident Evil 8 háza táján, de úgy látszik, a kiadó, ha van igény rá, nyitott a további újrakeverésekre. Érdekes kérdés, hogy akkor vajon melyik részhez nyúlnának, hiszen most, hogy a kultikus második és harmadik rész is már a kezeink között van, indokolt lenne a negyedik epizód, de azt már elhozta nekünk a Capcom a jelenlegi konzolgenerációra is. A Resident Evil 5-6 pedig a bárgyú, ámde szerethető co-op módjai ellenére sem tudhat akkora sikereket magának, mint az elődei, és szintén kaptak már PS4-es és Xbox One-os portokat.

Így tehát a Revelations epizódok mellett talán a Code: Veronica a legesélyesebb befutó, hiszen az a rész is nem rég lett kereken 20 esztendős, valamint talán ott lenne a legmarkánsabb a grafikai evolúció az új motorral megtámogatva.

Ti mit gondoltok? Szívesen nosztalgiáznátok tovább a régi részekkel új köntösben, vagy most már tényleg jöhetne egy teljes értékű Residen Evil-folytatás?

27 komment - szólj hozzá!