Jöhet még több Resident Evil-remake?

Vagy most már egy rendes számozott folytatást szeretnétek? - kérdezi a Capcom, egy kifejezetten az ázsiai piacra fókuszáló kérdőívben. Lehet, hogy az újrázott Resident Evil 3 vegyes fogadtatása miatt elbizonytalanodott a japán cég?
  • Írta: Baloo

Kommentek

#27
#15: És írottan lehet nem fért rá egy lemezre mert az írott dvd asszem fele akkora kapacitású volt mint a nyomott dvd.
#26
#15: Igen 2 lemezes volt nekem ps2-őn. Mondjuk lehet azért mert chip-es ps2-őm volt és a pecsá-ban a bolha piacon vettem rá a gamékat akkoriban asszem még csak betárcsázós netem volt start net ami nappal drága volt este 8 után olcsóbb volt reggel 6-ig meg piszok lassú. Így olcsóbb meg egyszerűbb volt megvenni. Minden hétvégén kinnt lógtunk böngésztük a nyomtatott több oldalas listákat aminek jól csengő neve volt megvettük. Régi szép idők. Retro
#25
#15: Igen 2 lemezes volt nekem ps2-őn. Mondjuk lehet azért mert chip-es ps2-őm volt és a pecsá-ban a bolha piacon vettem rá a gamékat akkoriban asszem még csak betárcsázós netem volt start net ami nappal drága volt este 8 után olcsóbb volt reggel 6-ig meg piszok lassú. Így olcsóbb meg egyszerűbb volt megvenni. Minden hétvégén kinnt lógtunk böngésztük a nyomtatott több oldalas listákat aminek jól csengő neve volt megvettük. Régi szép idők. Retro
#24
Az eredeti (Biohazard néven befutott) Resident Evil széria mind Shinji Mikami nevéhez fűződött aki a 2000-es évek elején sajnos otthagyta a capcomot de pár év után ismét egy sikeres játékkal az Evil Withinnel állt elő. (ami valódi élményt ad újra)
Sajnos a régi szériát ahogy elkezdték remake-elni és mindenből TPS-t kreálni, onnantól feelingjét vesztette az egész és akciójátékba futott át.

Az új résszel az FPS nézettel (mert erre igenis szükség van ha horror játékról akarunk beszélni) őszintén megörültem, hogy kapcsoltak, de kijött a RE2 és RE3 remake ami újfent arra enged következtetni, hogy kormányos nélkül maradt a hajó, és azt amit az emberek szerettek egy immár 20-on éves játékban gyökeresen kitépték az eredeti részekből. Egy RE2 és egy RE5 között ma, azt sem tudnánk megmondani, hogy azonos játék címről van szó.
Egy 15-20 órás RE3 végigjátszásból 4 órás western csináltak valljuk be. Nincs min csodálkozni, hogy nem erre vágynak az emberek. Ha valami jó azt nem átdolgozni, csak HD remaster kell neki, hogy újra lehessen élni.

Ideje lenne valami régi feelinges zombis apokalipszissel előállni, akár mint egy RE3, egy városi pokoltúrának részese lennék FPS nézetben. Persze a Mikami féle fejtörőkkel, amik a játék image-ét adták a hadszíntér közepén. Ettől volt RE!!
#22
#21: Max tiny.url -el tudod rövidíteni de talán Oorkly vagy Heldengeist-től láttam beágyazott linkes szöveget.
#18
#16: Jó is volt a kis Dreamcast én azon toltam még régen lány koromban a Code Veronicát!.
#16
Azt vágjátok, hogy a Code Veronica először Dreamcast ex volt és eredetileg az készült a valódi harmadik résznek, míg a Resi 3 csak egy RE:Nemesis néven futó spinoff lett volna? Csak kellett egy cím platformgeneráció lezárásnak és utána nevezték át a játékot resi 3-nak és került bele Jill. Aztán a Dreamcast alól kihúzta a Sony a szőnyeget rendesen és végül PS2 exnek készülhetett el a Resident Evil Code Veronica X, ami egy kicsit hosszabb játék és abban van a true ending.
#15
#14: Neked 2 lemezes volt a Code Veronica?
A nagybátyámnak volt egy promociós másolata és az csak 1 lemezes volt.
#14
Ja ja Code Veronica bazi jó volt. Azt hittem vége fél nap után erre kiírja rakd be a második cd-t. Na onnan még keményebb volt. Meg volt ps2-őn a resident evil dead aim az nem fix kamerás volt az nekem még bejött egy hajón kellett rohangálni. Viszont Dino Crisis 1-2-3 remake az bejönne meg egy Urban Reign bár az nem ez a kategória de klasszikus.
#13
A Nemezises rész egy kiherélt szarkupac. XBox X én meg úgy visít alatta a gép hogy borzalom. Rövid,optimalizált ÁN trahány munka. A második rész megeszi reggelire
#12
Code veronica az fasza lenne, de egy dino crisisnek jobban örülnèl :D
#11
Outbreak 1-2 nyugodtan jöhetne. Nem kellene erőltetniük a multit, hisz cooperatív módra épül az egész.
Egyedül is lehetne és multiban is. Raccoon City, sok közelharc, különféle statok, minden megvan benne hogy a single játékos se hőbörögjön és a multisok sem.
Jól lakna a kecske is, megmaradna a káposzta is.
#10
Talán még egy Code Veronica remake megállna a lábán, de hogy resi 5-ösítették a 3-at és kidobták a klasszikus resi játékmechanikát belőle az nálam nem egy túl jó pont.
#9
Resident Evil survivor ps1-gyel-re jött ki, resident evil dead aim ps2 -re jött ki, outbreak 1 és 2 is felújítható, ahogy a Code Veronica és a resi 4 is. Én személy szerint a 8. résznek örülnék legközelebb.
#8
A Code Veronica és az Outbreak 1-2 érdemelne felújított változatot. Több olyan rész már nem nagyon van amiből érdemes remake-t kiadni. Legjobb lett volna ha REsistance helyett kapásból a szintén inkább online Outbreak 1 jött volna ki, és a CV remake mellé pedig az Outbreak 2.